θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Απεργιακή καραμπόλα ή ΨΕΜΑΤΑ που οδηγούν σε αδιέξοδα;


Παραθέτω δυό γεγονότα:
Πρώτο: Ο Δήμαρχος ζήτησε από γνωστό συνδικαλιστή στο Δήμο Κορυδαλλού να αναβληθεί τουλάχιστο για μια εβδομάδα η αποχή από την εργασία (αρχίζει σε λίγες ώρες) και υποσχέθηκε (πώς άραγε;) ότι θα βρει λεφτά για να πληρώσει.
Δεύτερο: Από τοπικό "υπερ"-παράγοντα του ΠΑΣΟΚ εντός πολυσυλλεκτικού συνδυασμού ευρύτερης κοινωνικής συμμαχίας διατυπώθηκε το επιχείρημα (και καλά επιχείρημα δηλαδή), ότι: "δεν μπορεί το ΚΚΕ να μας την κάθεται έτσι", αφού "μέχρι εχτές για τους απλήρωτους στη Νίκαια έλεγε ότι ο μηχανισμός της ΠΑΣΚΕ χτυπάει τον Μπενετάτο, τώρα στον Κορυδαλλό διεκδικεί τα ίδια εναντίον του κυβερνητικού δημάρχου και θεωρούνται δίκαια".
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUtc4ESLw42JpcFhVexnfny7K41rFjAqOOE5zhgRgujBjnTDRcuAUSB2RcaY_-kxwfpJTBGPs4Eza2ODaS0dlFZTwKrcoYyyH_GG8r2gLXQ1E_5E0xfAR9RhEEiwCMgleul8kXk8gEApw/s1600/%CE%9C%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%A4%CE%9F%CE%A3_%CE%9A%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%97%CE%A32.jpg
φωτογραφία: "μισός Μπενετάτος, μισός Κασιμάτης"- παραγωγή tenekedoupoli

Αν υιοθετηθούν τα επιχειρήματα του παράγοντα αυτού, βλέπω -και προβλέπω- τη λήξη των καλών σχέσεων του σωματείου με τον δήμαρχο, που μάλλον τελειώνουν κάπου εδώ.
Το ΚΚΕ, γνωρίζει την αλήθεια για τη φιλοσοφία Κασιμάτη και δεν είναι άλλο διατεθειμένο για ισορροπίες. Ούτε θα επιτρέψει πλέον η λογική του να χρεωθεί την κάλυψη του δημάρχου δικαιώνοντας αδικαιολόγητες -πράγματι- φήμες.


Αλλά και σε κάθε περίπτωση ο κύριος δήμαρχος πρέπει να εξηγήσει τι συνέβη και κατέληξε σε αυτή την κατασταση, αφού ο ίδιος προσωπικά στο δημοτικό συμβούλιο είχε εγγυηθεί με την επεισοδιακή λήψη του τελευταίου δανείου ότι με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζονται τα λειτουργικά έξοδα ως το τέλος του έτους.

Πέρα από αυτά, το σταματημένο έργο του "νέου Δημαρχείου" (απλήρωτο υπόλοιπο στον εργολάβο το ποσό των 900.000 ευρώ - διακοπή εργασιών), προκαλεί μεγάλες απορίες για το ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

Αν αυτά τα λεφτά πήγαν σε μισθοδοσίες, (που αλλού άλλωστε;), τότε έχουμε και λέμε: Δύο πολύ μεγάλα δάνεια φέτος + τα χρήματα του εργολάβου - και όμως οι τόκοι εξακολουθούν να αυξάνουν, οι μισθοδοσίες βγάζουν έλλειμμα, δεκάδες μικροί προμηθευτές μουρμουράνε ότι παραμένουν επί μακρό διάστημα απλήρωτοι.

Χάσει - κερδίσει ο κύριος Κασιμάτης, κάτι μου λέει ότι ο κύριος Δημαράς -που θα κερδίσει σίγουρα- έχει πολλή δουλειά ως περιφερειάρχης. Δέκα ελεγκτές προβλέπω στον Δήμο Κορυδαλλού και εκατό μερόνυχτα δουλειά για να βρούν άκρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: