θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ακυρώσεως συνέχεια...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ "Πάμε Αλλιώς" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ από το «πράσινο» - Για την οικολογία».



Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Μετά από πολλές συναντήσεις και αναταλλαγή απόψεων με τον εκπρόσωπο των Οικολόγων στον Κορυδαλλό, κ. Γ.Δημητρίου, οι οποίες έγιναν δημόσια και ανοικτά από τον Απρίλιο 2010 μέχρι πρόσφατα , ανακοινώθηκε μέσω κοινού δελτίου τύπου η εκλογική μας συνεργασία με το νεοσύστατο γιά τις ανάγκες των εκλογών «πράσινο» - γιά την οικολογία».
Η απόφαση της Ανοιχτής Δημοτικής Κίνησης Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς», που στηρίζεται από δυνάμεις της ανανεωτικής, ριζοσπαστικής αριστεράς και οικοαριστεράς στον Κορυδαλλό, κοινωνικές, πολιτικές και πολιτιστικές συλλογικότητες, ανένταχτους ενεργούς πολίτες, όπως και από πολίτες του ευρύτερου χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, να συνεργαστεί με το «πράσινο –γιά την οικολογία στηρίχθηκε στην γενικότερη πολιτική τοποθέτηση του κόμματός τους, για θέματα όπως ο «Καλλικράτης» και το «Μνημόνιο», αλλά και στην ταύτιση σε πολλά ζητήματα που αφορούσαν την πόλη του Κορυδαλλού.
Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι γιά πρώτη φορά στον Κορυδαλλό , αλλά και ευρύτερα, σε επίπεδο αρχών συμφωνήσαμε με τον ως άνω εκπρόσωπο την εφαρμογή της εναλλαγής στην θητεία των εκλεγμένων αντιπροσώπων στο Δημοτικό Συμβούλιο σε ισότιμη βάση γιά όλους τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους. Η αρχή της εναλλαγής γιά μας τα μέλη και τους φίλους του «Πάμε Αλλιώς» συνιστά αξία και δέσμευση και διευκολύνει την συμμετοχή των πολιτών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Τούτων δοθέντων ήταν περισσότερο από εξασφαλισμένη η παρουσία αντιπροσώπου των οικολόγων στο Δημοτικό Συμβούλιο σε ισότιμη βάση με τους υπόλοιπους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. Όμως μόλις δύο μέρες μετά από την δημοσιοποίηση της απόφασης γιά κοινή εκλογική κάθοδο και ενώ είχε συμφωνηθεί το μνημόνιο της εκλογικής συνεργασίας, η αξίωση του κ. Γ.Δημητρίου να ζητήσει να είναι είτε αυτός πρώτος στο ψηφοδέλτιο, είτε το μέλος τους κ. Κική Βελουκάκη, που θα κατατίθετο στο Πρωτοδικείο γιά την ανακήρυξη του συνδυασμού, μας αφήνει άφωνους!!! Πως θα μπορούσε να γίνει αυτό; Είναι δυνατόν να παραιτηθούν όλοι οι υποψήφιοι , μέλη του «Πάμε Αλλιώς», που το όνομά τους αρχίζει από Α,Β, Γ και Δ. Εμείς καθαρά και ξάστερα το αρνήθηκαμε γιατί δεν συνάδει με τις αξίες και τις αρχές μας, αλλά και με το ήθος άσκησης πολιτικής που έχουμε κατακτήσει.
Μετά από την τοποθέτησή μας αυτή το «πράσινο –γιά την οικολογία» εξέδωσε την ανακοίνωση γιά ακύρωση της εκλογικής συνεργασίας.
Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς» θέτει τα παραπάνω στην κρίση του κορυδαλλιώτικου λαού, εφόσον οι φίλοι και τα μέλη του «πράσινου –γιά την οικολογία» κατέλθουν αυτόνομα στις εκλογές, η επιφυλασσόμαστε για τους πραγματικούς λόγους αυτής της διαφοροποίησης, αφού δούμε τις επόμενες κινήσεις του.
Φίλες και φίλοι,
Το « Πάμε Αλλιώς» με συνέπεια, ευθύνη και μαχητικότητα, εκφράζοντας στον Κορυδαλλό της δυνάμεις της Ανανεωτικής, Ριζοσπαστικής Αριστεράς και των οικολογικών κινημάτων, σας καλεί να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη γιά ν΄αλλάξουμε τους αυτοδιοικητικούς συσχετισμούς στο δημοτικό συμβούλιο και στην κοινωνία.
Σε μία εποχή συρρίκνωσης του κράτους πρόνοιας και περιορισμου των κοινωνικών δικαιωμάτων, το Πάμε Αλλιως συνεχίζει να διεκδικεί ένα δήμο που στόχο θα έχει να
καλύπτει τις ανάγκες, και ιδιαίτερα των φτωχών λαικών στρωμάτων και όχι να διαχειρίζεται τη λιτότητα που επιβάλλει ο Καλλικράτης.
Δυναμή μας είναι η συμμετοχή και η διεκδίκηση και ταυτόχρονα καθήκον μας είναι η αλληλεγγύη.
Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ορμή, μαζί με τους πολίτες και αντιστεκόμαστε στη λογική ότι η παρέμβαση στα όσα συμβαίνουν στην πόλη μας είναι δουλειά κάποιων επαγγελματιών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Γραφείο Τύπου «Πάμε Αλλιώς»

Υσ. Εμείς απευθυνόμαστε σε όλους τους φίλους του «πράσινο» - για την οικολογία» . Tους αφιερώνουμε τις παρακάτω φωτογραφίες από την ανάβαση στο Όρος Αιγάλεω της Επιτροπής Προστασίας και Οικολογικής Ανάδειξης του βουνού και τους καλούμε να πορευτούμε μαζί στις ανηφοριές όχι μόνο του βουνού...

Δεν υπάρχουν σχόλια: