θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Από δω η ξαδέρφη μου.

Τι κάνει άραγε ένας μπερμπάντης σύζυγος τη στιγμή που θα τον πιάσει "στα πράσα" η εξοργισμένη σύζυγός με το μανάρι στην πισίνα;

Συνήθως, παίρνει ύφος αθώο και έκπληκτο.

Έχει σκεφτεί, έχει προϋπολογίσει τον κίνδυνο.

Ετοιμόλογος, απαντά:

"Γυναίκα, από δώ η ξαδέρφη μου".

Όσο και αν επιμείνει αυτή, αυτός την ιστορία του.

Και όσο αυτή απαιτεί την αλήθεια...

Η μόνη σωστή τακτική είναι να επιμείνει.

Θα πει ότι είναι ζηλιάρα, τρελή, υστερική.

ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΗ
Όλες οι άλλες επιλογές, ως γνωστόν δεν έχουν καμιά ελπίδα.

Το παρακάτω μήνυμα εστάλη μέσω facebook, στο πλαίσιο της ομάδας

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ...ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!!!"
που όπως φαίνεται σαν πρώτο αντικείμενο έχει "να μας πληροφορήσει σωστά" και σαν δεύτερο, να μας πληροφορήσει ότι

Αν συναντήσουμε κάτι άγνωστο εκει στα λατομεία... να μην ανησυχούμε, θα είναι η ξαδέρφη...

το μήνυμα επακριβώς:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ...ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!!!
--------------------
Θέμα: ....σωστή πληροφόρηση, ΟΧΙ παραπληροφόρηση.........

Με αφορμή αναρτήσεις σε blogs ρωτήσαμε στέλεχος της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Κορυδαλλού για τα έργα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στα πρώην Λατομεία στο Σχιστό Κορυδαλλού.
Μας είπαν διάφορα και εξαιρετικά ενδιαφέροντα που αποδείκνυαν το μέγεθος της παραπληροφόρησης, της ανοησίας και της ασχετοσύνης και βεβαίως και… άλλα «ενδιαφέροντα» όπως πχ για τις ειδικές σχέσεις όλων αυτών που τώρα τους έπιασε ο πόνος για τα λατομεία , για τις ειδικές συμφωνίες με τους ισχυρούς των λατομείων , για τις μπουλντόζες που… υποτίθεται ότι κατασκεύαζαν τα αθλητικά έργα το 2006 , για όλους αυτούς που σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους κάνοντας ψευδή προπαγάνδα και που τότε ξέχασαν (;;;) να φωτογραφίσουν τα έργα μακέτες …. Μας είπαν βέβαια και άλλα πολύ ενδιαφέροντα. Θα επανέλθουμε σύντομα με όλα αυτά και τότε θα γελάσει κάθε πικραμένος…
Τώρα σε σχέση με το έργο, μας είπαν οι τεχνικές υπηρεσίες, ότι όταν ανέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή η κατάσταση ήταν η εξής:
1. Είχε πραγματοποιηθεί η απαλλοτρίωση της 1ης φάσης ύψους 7.000.000 €
2. Δεν είχε γίνει βέβαια η παραμικρή ενέργεια εναντίον των παρανομούντων ενοικιαστών οι οποίοι συνέχιζαν απτόητοι τις δραστηριότητές
Να πούμε βέβαια, συνέχισαν τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών, σε όλους όσους κατηγορούν αβασάνιστα τη δημοτική αρχή για το έργο στα πρώην Λατομεία και την εμπλοκή που προέκυψε, ότι η έκταση ανήκει στη ΓΓΑ και ότι η δημοτική αρχή δεν έχει την παραμικρή ανάμειξη στο σύνολο των διαδικασιών από τη μελέτη και τη δημοπράτηση μέχρι την επίβλεψη και την ολοκλήρωση των εργασιών. Αυτό σημαίνει ότι για ότι συνέβη ο Δήμος δεν έχει την παραμικρή ανάμειξη αφού από τη Σύμβαση μεταξύ ΓΓΑ και αναδόχου δεν προβλέπεται ούτε καν ο ρόλος του συμπληρωματικού επιβλέποντα για το Δήμο.
Αντίθετα ο Δήμος έχει ευθύνη για τα έργα που εκτελεί η Νομαρχία στην περιοχή μας αφού είναι ο Δήμος που καταθέτει τη μελέτη και η Νομαρχία δημοπρατεί με βάση τη μελέτη του Δήμου. Ένα παράδειγμα τόσο της ευθύνης όσο και της δυνατότητας παρέμβασης που απορρέει από τη σχέση αυτή είναι το γεγονός ότι η Δημοτική αρχή πριν ακόμη αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου άλλαξε τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Μερκάτη που περιόριζε κατά τα δύο τρίτα το πράσινο της πλατείας
Επανερχόμενοι στο θέμα των Λατομείων υπενθύμισαν ότι ο Δήμαρχος από την πρώτη στιγμή ανέδειξε την ανάγκη της ολοκλήρωσης της διαδικασίας απαλλοτρίωσης . Έτσι μετά από πιέσεις του Δήμου πραγματοποιήθηκε στις 10-7-2008 κατάθεση ύψους http://www.facebook.com/l/26c42;10.000.000 € για την β! φάση αποζημίωση της έκτασης
Επίσης πίεσε για την υπογραφή της Σύμβασης για την κατασκευή δύο γηπέδων ποδοσφαίρου και ενός κλειστού γυμναστηρίου πολλαπλών χρήσεων
Αξίζει να σημειωθεί, μας είπαν, ότι το 2006, χρονιά εκλογών, το Υφυπουργείο Αθλητισμού στην προσπάθειά του να βοηθήσει φίλα προσκείμενους φορείς ενέκρινε έργα προϋπολογισμού http://www.facebook.com/l/26c42;125.000.000 € ενώ ο προϋπολογισμούς του Υφυπουργείου δεν ξεπερνούσε τα http://www.facebook.com/l/26c42;25.000.000 € !
Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό από τα παραπάνω πόσο μεγάλη επιτυχία ήταν το γεγονός της υπογραφής της Σύμβασης με τον ανάδοχο και η εκκίνηση του έργου τον Οκτώβριο του 2007. Ο Δήμος Κορυδαλλού ήταν ο ΠΡΩΤΟΣ και μοναδικός ίσως δήμος για τον οποίο υπεγράφη Σύμβαση τουλάχιστον μέχρι το μέσον του 2008! Να σημειωθεί ότι μετά και την κατάθεση των http://www.facebook.com/l/26c42;10.000.000 € από το Υπουργείο στο πλαίσιο της β! φάσης της απαλλοτρίωσης για την αποζημίωση των ιδιοκτητών της έκτασης, θα ήταν εξαιρετικά εύκολο για τους παράγοντες του Υπουργείου επικαλούμενοι ακριβώς το γεγονός αυτό να καθυστερήσουν την υπογραφή της σύμβασης
Η δημοτική αρχή μόλις πληροφορήθηκε τα προβλήματα της εργολαβίας, με συνεχείς παρεμβάσεις και συναντήσεις με τον τότε Υφυπουργό προσπάθησε και πίεση για τη συνέχιση του έργου. Παρά την προσπάθεια του Υφυπουργού ο ανάδοχος του έργου δεν θέλησε να συνεχίσει την εργολαβία επικαλούμενους την υπερσυσσώρευση μπαζών από τη χρήση των εκτάσεων επί δεκαετίες τώρα συνεπικουρούμενος βέβαια και από τις τεχνικές υπηρεσίες της ΓΓΑ.
Με την ευκαιρία ας μας πουν όσοι σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρια για το έργο, υπεύθυνοι τότε για το περιβάλλον, πόσες φορές μέχρι το 2006 μήνυσαν και έσυραν στο αυτόφωρο τους καταπατητές και παρανομούντες στην περιοχή; Η σημερινή δημοτική αρχή και το έκανε και θα εξακολουθήσει να το κάνει χωρίς ενδοιασμούς και υπαναχωρήσεις.
Να τονίσουμε δε ότι παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν δύο εκλογικές αναμετρήσεις από τον Ιούνιο του 2009 μέχρι σήμερα και την αναμενόμενη υπολειτουργία των αρμοδίων υπηρεσιών , η νέα μελέτη για το έργο όπου θα συμπεριλάβει το σύνολο των απαραίτητων εργασιών συντάσσεται και το έργο θα δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος του έτους.
Αντί λοιπόν όλοι αυτοί οι… βαρυπενθούντες για το έργο να μετατρέπονται σε φωτογράφους και ρεπόρτερς της συμφοράς καλό θα είναι να δείχνουν φρόνηση και εγκράτεια στην κριτική τους προς τη δημοτική αρχή που έκανε και κάνει το καθήκον της. Όψιμοι τιμητές και μάλιστα ερασιτέχνες και αδαείς, για να μη πούμε υστερόβουλοι , δεν είναι απαραίτητοι σε μια πόλη που βρίσκει σιγά – σιγά το βηματισμό της και χαράζει θαρραλέα το μέλλον της.
Αναρτήθηκε από NEOS KORYDALLOS στις 11:25 μμ
--------------------

Με αυτόν τον τρόπο, παριστάνουν ότι απάντησαν στα επίμονα ερωτήματα που εδώ και μήνες απασχολούν όλους τους σκεπτόμενους.

Επειδή διαγράφουν διαρκώς όλα τα μη ελεγχόμενα σχόλια, την ανέβασα εδώ, για να την σχολιάσω.
Δεν θα το κάνω σήμερα όμως.
Θα δώσω λίγο χρόνο, προκειμένου να σκεφτεί κανένας λογικός, μήπως πρέπει να κάνει αυτοκριτική όσο είναι καιρός.
Η υπόθεση των λατομείων ναυάγησε. Παρόλα αυτά, θα μας εξαγγέλλουν τα έργα ως την τελευταία μέρα πριν τις δημοτικές εκλογές. Κάθε μήνα. Και κάθε εβδομάδα στο τέλος.
Όπως και τα γκαράζ. Όπως και αεροδρόμιο, λιμάνι, πίστα κρός και μασάζ κατ ΄οίκον αν χρειαστεί.

Σημειώνω μόνο: Την επίθεση στον κύριο Χρήστου, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι αλλού απαντούν εδώ πχ και εδώ πχ

Σημειώνω επίσης με κόκκινο, την πρεμούρα τους να καλύψουν ακόμα και τώρα τον πρώην Υφυπουργό Ιωαννίδη (τι απαντάτε εσείς αφού ο ίδιος έχει λάβει 50 ερωτήσεις και δεν έχει απάντησε ούτε όσο διεκδικούσε σταυρό ΝΑ ΕΔΩ μερικές)


Αν υπάρχει απάντηση ο κύριος Δήμαρχος, οφείλει να την στείλει με την υπογραφή του στα ιστολόγια που αναφέρονται επί μήνες.
Και όχι να μπαίνουν μπροστά οι "αγανακτισμένοι" και οι υποτιθέμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Σημειώσατε δε, ότι εαν λειτουργούσαν τόσο καλά οι υπηρεσίες σας ώστε να απαντούν σκιώδεις υπηρεσιακοί ανά θέμα, ίσως η πόλη να μην ήταν σε τόσο τραγική κατάσταση.
Ούτε καν στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχετε ενημερώσει, για ένα θέμα που οφείλατε πλήρη ενημέρωση προς όλους τους πολίτες.


Εσείς κύριοι πολιτισμένοι θα μας πείτε το όνομα του εργολάβου; Tο σκηνικό με τον υπεργολάβο;

Τελικά υπάρχει ξαδέρφη, ή κουμπάρος;

Κύριε Ιωαννίδη, υποθέτω ότι παρακολουθείτε ακόμα την υπόθεση.
Για ομολογίες, καταγγελίες και τα σχετικά, το ιστολόγιο είναι εδώ.
Ξεκαθαρίστε τη δική σας θέση
.
Γιατί ναυάγησε το έργο;
ΟΜΕΡΤΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: