θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Για ακόμη μία φορά τα Επτάνησα διδάσκουν δημοκρατία.

Γράφει ο Ποπολάρος

Διαχρονικά και Ιστορικά στα Επτάνησα αναδείχθηκαν θεσμοί παραδόσεις κα πολιτιστικές αξίες που αργότερα μεταφέρθηκαν στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Αυτή η ιστορική αλήθεια πιθανότατα να επαναληφθεί και να επιβεβαιωθεί και στις ημέρες μας, όπου η υποψηφιότητα του προερχόμενου μεν από το ΠΑΣΟΚ αλλά αποστασιοποιημένου δημόσια και σαφώς από τις μνημονιακές επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου, υποψήφιου περιφερειάρχη με τον συνδυασμό Επτανησιακή Αναγέννηση Γιώργου Καλούδη, απειλεί βάσιμα να σπάσει το μονοπώλιο των κομματικών υποψηφίων.
Για να αποφύγει την ήττα το κομματικό κατεστημένο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο άλλωστε απειλείται άμεσα αφού ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στα Επτάνησα κ. Ηλίας Μπεριάτος βυθίζεται καθημερινά στα νερά του Ιονίου, επιστρατεύει την γνωστή μέθοδο των διαρροών και των στημένων δημοσκοπήσεων. ...
Και επειδή δεν μπορεί να επικαλεστεί και να χρησιμοποιήσει τέτοιες μεθόδους στην Κέρκυρα, που είναι οφθαλμοφανής η πρωτοπορία του Γιώργου Καλούδη και της Επτανησιακής Αναγέννησης, επιστρατεύει φήμες και στημένες δημοσκοπήσεις στα υπόλοιπα νησιά των Ιονίων.
Μέγα λάθος αφού και στα υπόλοιπα νησιά των Ιονίων η υποψηφιότητα του Γιώργου Καλούδη πηγαίνει εξ ίσου καλά, αφού προηγείται με μεγάλη διαφορά από αυτήν του επίσημου υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ κ. Ηλία Μπεριάτου.
Εμείς είμαστε σίγουροι, στα νερά του Ιονίου βυθίζεται το σύστημα της στυγνής κομματικής παρέμβασης στον χώρο της αυτοδιοίκησης.
Για ακόμα μία φορά τα Επτάνησα διδάσκουν δημοκρατία και χτίσιμο νέων θεσμών.
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2010/10/blog-post_514.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: