θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

"Κοπή δένδρων για λόγους ασφαλείας".


Απαράδεκτη κοπή δέντρων έξω από τις φυλακές- Μήνυση της δημοτικής αρχής στους υπεύθυνους (26/8/2010)

Ενώ βρισκόμαστε στο τέλος του καλοκαιριού και σύμφωνα με δέσμευση του Υπουργείου Δικαιοσύνης θα είχε ολοκληρωθεί η κατεδάφιση των δυο πτερύγων και η μάντρα των γυναικείων φυλακών, το έργο καρκινοβατεί, αφού έχει εκτελεστεί μόνο κατά 30%.
Παρά το γεγονός αυτό, στη διάρκεια της νύχτας η εξωτερική φρουρά των φυλακών στο πλαίσιο «πάταξης» της τρομοκρατίας, προχώρησε αυθαίρετα σε κοπή δέντρων και θάμνων (προύνοι, πικροδάφνες, λιγούστρες, διβούρνοι και ιβίσκοι) επί της Λ. Γρηγορίου Λαμπράκη έξω από την μάντρα των κενών γυναικείων φυλακών. Χωρίς να ζητήσει την άδεια ή να ενημερώσει τον Δήμο Κορυδαλλού, όπως είχε υποχρέωση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης προέβη στην αυθαίρετη αυτή πράξη, αν και οι γεωπόνοι της υπηρεσίας πρασίνου είχαν προβεί σε εξωραϊσμό και κλάδεμα μετά από αίτημα της Διεύθυνσης των Φυλακών.

 


Η δημοτική αρχή καταγγέλλει το γεγονός και προχωρά στην άσκηση όλων των νόμιμων ενεργειών, υποβάλλοντας το ανώτατο δυνατό πρόστιμο, ενώ καταθέτει και μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Δηλώνει δε ότι η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου θα προχωρήσει άμεσα σε νέες φυτεύσεις για να αποκαταστήσει το τοπίο. 

 korydallos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: