θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Κυριακή, 15 Αυγούστου 2010

Τελευταίες ειδήσεις της 15ης Αυγούστου.

Με επιβάτες μέλη των οικογενειών των θυμάτων του μεγάλου ναυαγίου, το κρουαζιερόπλοιο Balmoral θα ξεκινήσει σε δύο χρόνια για να επαναλάβει το ταξίδι του Τιτανικού.

Στόχος του είναι να βρεθεί πάνω από το ναυάγιο του καραβιού στις 14 Απριλίου 2012, ημέρα κατά την οποία βυθίστηκε πριν από 100 χρόνια.

Το κρουαζιερόπλοιο Balmoral θα ξεκινήσει στις 8 Απριλίου 2012 από το Σαουθάμπτον της Βρετανίας και θα ακολουθήσει ακριβώς την πορεία του Τιτανικού περνώντας από το λιμάνι του Σερμπούργκ στη Γαλλία και του Κομπ στην Ιρλανδία, διευκρινίζει το βρετανικό γραφείο οργάνωσης ταξιδίων Miles Morgan Travel που διοργανώνει την κρουαζιέρα.

Το Balmoral στη συνέχεια θα διασχίσει το βόρειο Ατλαντικό για να βρεθεί τηνύχτα της 14ης προς 15η Απριλίου 2012 στο ακριβές σημείο όπου ο Τιτανικός χτύπησε το παγόβουνο με αποτέλεσμα να βυθιστεί και να παρασύρει στο θάνατο 1.500 επιβάτες.

Μια ειδική τελετή θα γίνει στο σημείο του ναυαγίου εις μνήμη των θυμάτων, προτού το κρουαζιερόπλοιο συνεχίσει το ταξίδι του για τη Νέα Υόρκη.

Ανάμεσα στους επιβαίνοντες στο Balmoral θα είναι πολλά μέλη των οικογενειών των θυμάτων του Τιτανικού.

Στον Κορυδαλλό, κανονικά συνεχίζει την πορεία του το δημοτικό υπερωκειάνιο - κρουαζιερόπλοιο "ΚΑΣΙΜΑΤΙΚΟΣ".

Η πρόβλεψη είναι ότι θα καταφέρει να επαναλάβει το ναυάγιο όπου κατέληξε η προηγούμενη κρουαζιέρα πριν από τέσσερα χρόνια.

Το τετραετές ταξίδι, λαμβάνει τέλος με τις Δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη.

Πάνω στο πλοίο, εκτός από τους αντιπλοιάρχους τους μηχανικούς και τους λοστρόμους, συμμετέχουν και ορισμένοι διασωθέντες επιβάτες από το προηγούμενο ...ναυάγιο, ενώ ο τότε καπετάνιος ... παρακολουθεί με ασφάλεια την πορεία προς τη βύθιση, καθισμένος αναπαυτικά σε ψηλό σημείο του όρους Αιγάλεω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Loading...