θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των σχέσεων Ιωνικού και Προοδευτικής



Οι διοικήσεις των συλλόγων Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών του Ιωνικού Νίκαιας και της Προοδευτικής Κορυδαλλού συναντήθηκαν στα γραφεία του Ιωνικού και αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα για τις πρωτοβουλίες που μπορούν να πάρουν για να βελτιωθούν οι σχέσεις των ιστορικών γειτονικών σωματείων.

Ιδιαίτερα επισημάνθηκε η μακροχρόνια και αυξανόμενη αντιπαλότητα μεταξύ των νεαρών οπαδών των δύο ομάδων, φαινόμενο που απασχολεί γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο και ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια Κορυδαλλού – Νίκαιας.

Για την αντιμετώπιση του αρρωστημένου οπαδισμού και των βιαιοτήτων που εκδηλώνονται μέσα και έξω από τα γήπεδα της περιοχής, αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Στις 10 Ιανουαρίου 2011 θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Νεάπολης ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στις ομάδες των παλαίμαχων ως πρώτη εκδήλωση ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για την απαλλαγή του ποδοσφαίρου από τα χρόνια και οξυμένα προβλήματα που του έχουν αφαιρέσει κάθε στοιχείο φιλάθλου και κοινωνικού πνεύματος, αποκόπτοντάς το από την υπόλοιπη κοινωνία.

2. Να ενημερωθούν ο Μητροπολίτης, ο Περιφερειάρχης, οι δήμαρχοι, οι κοινωνικοί εκπαιδευτικοί, πολιτιστικοί φορείς της περιοχής για την πρωτοβουλία αυτή και να κληθούν να συμμετάσχουν με όποιες δυνάμεις διαθέτουν στην εξυγίανση και πρόοδο του τοπικού ποδοσφαίρου.

3. Να υλοποιηθεί ένα μακροχρόνιο πλάνο για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη του φίλαθλου πνεύματος μεταξύ ποδοσφαιριστών, προπονητών, παραγόντων και οπαδών.

Η επόμενη συνάντηση των διοικήσεων θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία των Παλαίμαχων της Προοδευτικής.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι πρόεδροι των Δ.Σ. Παλαιμάχων Ιωνικού και Προοδευτικής κκ. Τάσος Βασιλείου και Τάκης Καλούδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: