Τώρα που έπιασε το δυνατό κρύο... “Σαλέπιιιιιιιιιιιιιιιι”, “ζεστό σαλέπιιιιιιιιιιιιιιιιι”! Μην ξεχνάτε, είναι 100% παραδοσιακό προϊόν και προέρχεται από τους βολβούς μιας άγριας ορχιδέας...
1. Bράζετε 1 φλιτζάνι νερό μαζί με τα 2 γαρίφαλα και τη ζάχαρη. 2 . Kατεβάζετε το νερό από τη φωτιά, προσθέτετε το σαλέπι (προσέξτε να είναι ελάχιστο, γιατί αλλιώς το ρόφημά σας θα γίνει παχύρρευστο, σαν ζελέ) και ανακατεύετε καλά. 3 . Aρωματίζετε (προαιρετικά) το ρόφημά σας με λίγη πιπερόριζα και κανέλα. 4 . Πίνετε το ρόφημα πολύ ζεστό. σύνεργα και τρόπος παρασκευής αναλυτικότερα εδώ
Σημειώσεις - πλεονεκτήματα: Με κάθε γαλόνι σαλέπι αντικαθιστούμε πολλά γαλόνια πετρέλαιο. Κατασκευάζεται πιό εύκολα και από μολότοφ. Μπορεί να το σερβίρει η Πετρούλα παχύρευστο στην τρόικα. Ήρθε η ώρα μιας ολοκληρωμένης αριστερής αντεπίθεσης (Σύντροφοι, ετοιμάστε φλυτζανάκια).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου