θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...
Τα τέρατα έχουν ισχυρούς μηχανισμούς στήριξης...Το ΣτΕ (
για την υπόθεση "Ρικομέξ") επικύρωσε αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που έχουν κρίνει ότι:
«1) τα αρμόδια όργανα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης είχαν υποχρέωση να ασκήσουν προληπτικό και κατασταλτικό έλεγχο κατά την κατασκευή του εργοστασίου της «Ρικομέξ», από την παράλειψη διενέργειας του οποίου ή την πλημμελή άσκησή του γεννήθηκε αυτοτελής ευθύνη της, αφού από τις εφαρμοστέες πολεοδομικές διατάξεις δεν θεσπίζεται αποκλειστική ευθύνη των ιδιωτών μηχανικών μελετητών που υποβάλουν τη μελέτη στην Πολεοδομία,
2) τα όργανα αυτά άσκησαν πλημμελώς τον οφειλόμενο προληπτικό έλεγχο, αφού εξέδωσαν τις σχετικές οικοδομικές άδειες παρά τις ελλείψεις και ανακρίβειες που υπήρχαν στα υποβληθέντα από την εταιρεία στοιχεία, ενώ παρέλειψαν να ασκήσουν και τον προβλεπόμενο κατασταλτικό έλεγχο, όπως προέκυψε από την έλλειψη υπογραφών των αρμόδιων οργάνων στις θέσεις των οικοδομικών αδειών που αφορούσαν την θεώρησή τους».(Ακόμη)
"...η πολεοδομική υπηρεσία δεν ήλεγξε την πληρότητα των στατικών μελετών που είχαν υποβληθεί και διενήργησε έστω και μία αυτοψία κατά το στάδιο της ανέγερσης και αποπεράτωσης του κτιρίου, είναι νόμιμη».Ένας απλός συσχετισμός με την υπόθεση του παράνομου κτιρίου ΚΥΤ της ΔΕΗ, του οποίου η κατασκευή ξεκίνησε το 2004.
Όλα τα παραπάνω, όπως απέδειξε (γρήγορα σχετικά) η πρώτη δικαστική απόφαση του ΣτΕ το 2006, (αμέλεια άσκησης προληπτικού και κατασταλτικού ελέγχου από τα αρμόδια όργανα της Νομαρχίας, πλημμελής έλεγχος των υποβληθέντων στοιχείων, έλλειψη υπογραφών, πλημμελής αυτοψία κατά το στάδιο της ανέγερσης), έγιναν για το ΚΥΤ της ΔΕΗ στον Κορυδαλλό, όπως ακριβώς και στην περίπτωση της Ρικομέξ.
Προσπαθώ να θυμηθώ ποιός ήταν τότε ο Νομάρχης και ποιός ο Διευθυντής της πολεοδομικής υπηρεσίας, αλλά η μνήμη μου αδυνατεί... (σκεφτείτε όλοι μαζί μπας και θυμηθεί κανείς)
Υπάρχουν ορισμένες μικροδιαφορές.
Διαφορά πρώτη:
Το παχύ και μπόλικο τσιμέντο και η ΤΡΟΜΕΡΗ παρουσία του ΚΥΤ σε πείθει ότι δεν πρόκειται να καταρρεύσει ούτε με τον πιό δυνατό σεισμό.
Διαφορά δεύτερη:
Στην περίπτωση του ΚΥΤ το κρίσιμο έγγραφο (με ουσιαστική σημασία) που απουσιάζει είναι η περιβαλλοντική μελέτη.
Διαφορά τρίτη:
Κρίνοντας από αυτά που διαβάζουμε εδώ για "εκ των υστέρων νομιμοποίηση του αυθαίρετου και παράνομου Υποσταθμού",
σκέφτομαι με το τενεκεδένιο κεφάλι μου μια μεγάλη, απαράδεκτη γκάφα, που έκαναν εκεί στην Ανατολική Νομαρχία.
Δεν έσπευσαν εκ των υστέρων να ...νομιμοποιήσουν και αυτοί το κτίριο αναδρομικά.
Να φανταστείς ότι πεσμένο κάτω ούτε πρόβλημα ημιυπαίθριων χώρων δεν θα αντιμετώπιζε και θα πέρναγε από τις υπηρεσίες (αέρα). Αέρααα!
Οι δέκα αναρτήσεις μου με ετικέτα
ΔΕΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου