θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Κούνησαν το δάχτυλο στον Κασιμάτη

Ο κύριος Γιάννης Διάκος στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο άρχισε με την φράση

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ !!!

Η πλήρης τοποθέτησή του όπως την έστειλε στα μέσα ενημέρωσης.

Έχοντας διατελέσει αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Κορυδαλλού το 2007 έως τις αρχές Απριλίου του 2008 γνωρίζω άριστα με στοιχεία που διαθέτω στο αρχείο μου ότι το πραγματικό χρέος που αναλάβουμε μέχρι το τέλος του 2006 ήταν κοντά στα 20.000.000,00 ευρώ .
Από τα μέσα Απριλίου του 2008 η δημοτική αρχή του κ. Κασιμάτη με τις συνεχείς λήψεις δανείων σε ρυθμό δανειομάνιας, πήραν δάνεια ύψους 10.000.000,00 ευρώ ( έχασαν και ένα για την ΔΕΠΑΠΕΚ το 2008 ύψους γύρω στα 1.300.000,00 ευρώ και δεν έφτασαν το 11.300.000,00 ευρώ).
Αν αναλογιστεί κανείς ότι από τα 9.500.000,00 ευρώ παρακρατηθέντες πόρους από την κεντρική διοίκηση εισέπραξαν και δύο δόσεις ύψους 2.500.000,00 ευρώ τότε μιλάμε για οικονομική διάλυση του Δήμου Κορυδαλλού.
Με το τελευταίο δάνειο που φέρνει η δημοτική αρχή για απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο της 21ης Απριλίου 2010 ύψους 2.800.000,00 ευρώ φτάνουμε στο σύνολο των δανείων στα 13.000.000,00 ευρώ επομένως βάση δανείων το χρέος από τα 20.000.000,00 ευρώ έφτασε σήμερα 33.000.000,00 ευρώ. Αν συνυπολογίσουμε και τα χρέη των δύο δημοτικών σας επιχειρήσεων πιστεύω ότι ξεπερνάμε τα 36.000.000,00 ευρώ ( καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών στο Δ.Σ. του Δεκεμβρίου 2009 παραδεχόταν ότι το χρέος του Δήμου τότε ήταν 31.000.000,00 ευρώ) δηλαδή σύμφωνα με όλα αυτά αγγίζουμε τα 37.000.000,00 ευρώ.
Αντιλαμβάνεστε ότι αντί να διοικήσουμε το Δήμο μας δηλαδή το ταμείο των δημοτών μας καλύτερα και από το σπίτι μας διότι μιλάμε για δημόσιο χρήμα, έσοδα και λειτουργικές υποχρεώσεις του Δήμου εσείς επιδοθήκατε σε αλόγιστα έξοδα σε ρουσφετολογικές προσλήψεις συμβάσεων έργων και ορισμένου χρόνου που στοίχησαν και συνεχίζουν να στοιχίζουν ακριβά και άλλες εξυπηρετήσεις ημετέρων με σκοπό την επανεκλογή σας στη δημοτική αρχή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φέρεται το Δήμο στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης.

Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω ο Δήμος Κορυδαλλού από το 1974 έως το 2006 είχε χρέος 20.000.000,00 ευρώ και στην επόμενη δημοτική αρχή θα παραδώσετε χρέος κοντά στα 37.000.000,00 ευρώ. Μιλάμε επομένως ότι σε μια τριετία κοντέψατε να διπλασιάσετε το χρέος του Δήμου μας από τις αρχές της μεταπολίτευσης.

Προσωπικά εγώ συνέβαλα στην εκλογή της δημοτικής σας αρχή με γνώμονα να αλλάζαμε ρότα από το παρελθόν τότε το 2006 αλλά εσείς με τη οικονομική σας πολιτική μετά την απομάκρυνσή μου από το πόστο των οικονομικών υπερχρεώσατε τον Δήμο κάτι στο οποίο δεν έχω καμιά συμμετοχή διότι καταψήφισα όλες τις δανειοληπτικές σας ενέργειες (πλην μίας 504.000,00 ευρώ για το κεντρικά δεσμευμένο ακίνητο στην οδό Διαμαντίδη όπου ακόμα από το 2008 δεν γνωρίζουμε αν έχετε αποδώσει τα χρήματα στους δικαιούχους). Άρα δεν είμαι συνεργός σ’ αυτή τη τραγική οικονομική κατάσταση της Πόλης μας όπως την οδηγήσατε και το ίδιο θα κάνω και στη συνεδρίαση της 21ης Απριλίου 2010 θα το καταψηφίσω.

Πρέπει να γνωρίζετε κύριοι της δημοτικής αρχής ότι έχετε αποτύχει οικτρά διότι υποθηκεύσατε το μέλλον της Πόλης μας καθώς εκμηδενίσατε την ανάπτυξη και την ευημερία της. Για ένα πράγμα να είστε βέβαιοι, πως αν δεν σας κάνει έλεγχο καμιά ανώτερη αρχή όπως του κ. Ρακιτζή ώστε ορισμένοι να βρεθείτε ενώπιον με τη δικαιοσύνη, σίγουρα δεν θα αποφύγετε την κατακραυγή του Κορυδαλλιώτικου λαού.

Με εκτίμηση

Γιάννης Στ. Διάκος

Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού.

Ο Δήμαρχος δεν απάντησε στον κύριο Διάκο.

Μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε επίσης με την αυστηρή τοποθέτηση της κυρίας Γαλανοπούλου (ΠΑΣΟΚ - Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός), που αναφέρθηκε σε ανάλογο κλίμα στις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής για την κακοδιαχείριση, την ευνοιοκρατία και την σπατάλη, που είναι η βαθύτερη αιτία της οικονομικής κρίσης του Δήμου.

Τη λήψη δανείου καταψήφισε και ο κύριος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, (μέλος ΝΕ ΠΑΣΟΚ, ελαφρώς διαφοροποιημένος από το κλίμα Χρήστου), αποδίδοντας σε αυστηρό ύφος ευθύνες για τον τρόπο διοίκησης. "Έχετε αποτύχει στην διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού", "χειριστήκατε επιπόλαια το θέμα των προσλήψεων", είπε, αναφερόμενος στον κύριο Κασιμάτη.

Καταψήφισαν ακόμα οι κυρίες Κρούπη και Γεωργά και ο ανεξάρτητος κύριος Ψαρρός.
Δελτία τύπου εκτός από τον κύριο Διάκο έβγαλε και η παράταξη "πάμε αλλιώς" της κυρίας Κυλάκου,με το οποίο ζητάει "οι Δημότες να μάθουν το πραγματικό ύψος του χρέους του Δήμου Κορυδαλλού με απόλυτη διαφάνεια..."

Οι Δημοτικοί εκπρόσωποι του ΚΚΕ έκανε... απεργία! Απέφυγαν με αυτόν τον τρόπο το δίλλημα (φταίει ο δικομματισμός για την χρεοκοπία του Δήμου ή ο κύριος Κασιμάτης).

Ανακοίνωση ("κωλλυόμενη" η κυρία Κατσάνου) έβγαλε και διένειμε η Δεκαεξάχρονη Πόλη.


Αναμένεται ανακοίνωση συμπαράστασης από τον Δήμαρχο Νίκαιας προς τον Δήμαρχο Κορυδαλλού. Ο κύριος Μπενετάτος, είναι φυσικό να τον καταλαβαίνει.

1 σχόλιο:

zz είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ? ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ Η ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ.ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΚΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ,ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΨΗΦΙΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ.