θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Από Ιταλία με αγάπη:φάκελος-βόμβα στις φυλακές Κορυδαλλού


Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική από φάκελο – βόμβα που έφτασε στις φυλακές Κορυδαλλού και εξουδετερώθηκε, το μεσημέρι, σε ασφαλή χώρο του Σωφρονιστικού Καταστήματος και συγκεκριμένα στις κτιριακές εγκαταστάσεις για άνδρες κρατούμενους.
Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος ήταν τοποθετημένος εντός κίτρινου φακέλου, μεγέθους Α4, μεταφοράς ευαίσθητων αντικειμένων (φάκελος με κυψέλες) εντοπίσθηκε από το μηχάνημα ελέγχου εκρηκτικών υλικών (XRAY) κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ελέγχου αλληλογραφίας & αντικειμένων στο Σωφρονιστικό Κατάστημα, ενώ όπως προέκυψε μεταφέρθηκε στις φυλακές σήμερα το πρωί.

Ο παγιδευμένος φάκελος στην εξωτερική του πλευρά έφερε επικολλημένα γραμματόσημα Ιταλίας και η αναγραφή αποστολέα και παραλήπτη ήταν με λατινικούς χαρακτήρες.

Ως αποστολέα έφερε τα στοιχεία «EUROFOR , VIA ARETINA 354, 50136, FIRENZE, ITALIA» και παραλήπτη τον Διευθυντή του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού.

Η συνδεσμολογία (μπαρούτι, μανταλάκι, μπαταρία) παραπέμπει σε αντιεξουσιαστικές ομάδες της Ιταλίας και ερευνάται αν έφτασε στην Αθήνα από τη γειτονική χώρα.

(Αξιοποιήθηκε πηγή)

ΥΓ. όπως έγραψε στις 29 Μαρτίου το το tenekedoupoli
Κάθε τόσο προσφέρουμε ειδήσεις και θέαμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: