θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Στο Κακοσούλι 10 χρόνια "χαρίζουν"... (για να τα μαζέψουν μια και καλή)


Το Κακοσούλι είναι η τοπική ονομασία μιάς αμφιθεατρικής περιοχής στον Άνω Κορυδαλλό με θέα όλο το λεκανοπέδιο,στην οποία φθάνουμε ακολουθώντας την οδό Ηπείρου με κατεύθυνση το όρος Αιγάλεω.Στην περιοχή αυτή την δεκαετία του 90 απαλλοτριώθηκαν ιδιωτικές εκτάσεις προκειμένου να κατασκευασθούν πλατεία, παιδική χαρά και σχολεία. Ο Δήμος Κορυδαλλού επί Δημαρχίας κ. Χρήστου και αντιδημαρχίας κ. Κασιμάτη με απόφαση που λήφθηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου το προεκλογικό έτος 2001, δηλ. παραμονές των δημοτικών εκλογών 2002,αποφάσισε να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες των απαλλοτριωθέντων,(αλήθεια πότε;) και παράλληλα να μην καταβληθούν από τους ιδιοκτήτες της περιοχής οι εισφορές τους. Έγιναν οι δημοτικές εκλογές του 2002 και κέρδισε ο κ. Χρήστου, υποσχόμενος μεταξύ άλλων στους κατοίκους της περιοχής ότι όχι μόνο θα φτιάξει πλατείες και παιδικές χαρές, αλλά και ότι με απόφαση του ΔΣ δεν θα υποχρεωθούν σε οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση.Η απόφαση αυτή κράτησε όσο και η προεκλογική περίοδος των δημοτικών εκλογών του 2002. Με την αρχή της νέας δημοτικής περιόδου και μέσα στο 2003 η απόφαση αυτή ανακλήθηκε με άλλη απόφαση (κατά πλειοψηφία) του Δ.Σ με βάση την αρνητική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΚΕΔΚΕ.Την απόφαση αυτή με ευθύνη των διοικούντων τον Δήμο ποτέ δεν την έμαθαν οι κάτοικοι της περιοχής, άν και από το 2001 πέρασαν ήδη δέκα χρόνια.Μάλιστα ακούγεται ότι και στις πρόσφατες εκλογές πολλοί υποψήφιοι της παράταξης του Δημάρχου ζητούσαν ψήφους γιά την δήθεν "απαλλαγή" των κατοίκων.
Τι σύμπτωση όμως η "αποκάλυψη της αλήθειας" να συμπίπτει με την αρχή της νέας δημοτικής περιόδου; Οι κάτοικοι εμβρόντητοι αρχές Απριλίου 2011 έλαβαν μαζικές προσκλήσεις γιά χρέη μεγάλων ποσών, που ξεκινούν από 8.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι 25.000 ευρώ...
Υπήρξε έντονη αντίδραση με παράσταση των κατοίκων στο Δημαρχείο Κορυδαλλού,με συγκέντρωση στο Κακοσούλι(16/4) και στο Δημοτικό Συμβούλιο(20/4).
Από το πάμε αλλιώς

Δεν υπάρχουν σχόλια: