θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

scanner

Έχω πολλά χόμπι...

Ένα από αυτά είναι να μαζεύω παλιές εφημερίδες.
Εγγλέζικες, με ανθρακωρύχους πριν από τον πόλεμο, Γερμανικές, με ροκάδες πριν από μισό αιώνα, "Ελληνικές" με τη χούντα να καμαρώνει στα εξώφυλλα. Άλλες με τον ΓΕΡΟ Παπανδρέου, νεώτερες με το Πολυτεχνείο και την Κύπρο με καρφωμένο το μαχαίρι μες στη μέση να στάζει αίμα. Έχω φυλαγμένες και πολλές του 81 και άλλες με τον "πάγο" στον
"Εθνάρχη" το 85 και άλλες - και άλλες... Και τις αλλάζω κάθε τόσο τα χάρτινα κουτιά, να μην πιάσουνε σκόρο και σκοριάσω και γω μαζί τους.

Οι πολύ παλιές εφημερίδες τελείωσαν...

Ξέπεσα τελευταία στο blogging και έκοψα σχεδόν μαχαίρι τις πρωινές και τις απογευματινές εφημερίδες, που δεν με ικανοποιούν και μάλλον δεν μου χρειάζονται.

Ξέπεσα και στον τοπικό τον τύπο.
Όμως, στην πραγματικότητα, αυτό το τελευταίο, αποτελεί ποιοτική αναβάθμιση για το πνεύμα μου και αληθινή ευκαιρία για την εξέλιξη της πολιτικής μου σκέψης, ώστε να αντιληφθώ την γνήσια συμμετοχική δημοκρατία ...

...Ο μόνος τύπος που συνήθως δεν είναι κίτρινος, είναι ο τοπικός και περιφερειακός τύπος.
Αυτός, δεν είναι κίτρινος. Είναι πολύχρωμος.
Ότι του δίνουν γράφει. Του δίνουν μπλε, τα γράφει μπλε Του δίνουν κόκκινα, τα γράφει κόκκινα. Του δίνουν πράσινα, μαύρα.... Δυο σελίδες "Μπλε", τρεις σελίδες "πράσινες", μια σελίδα "κόκκινη", ένα ημισέλιδο "οικολογία" και από κάτω ακριβώς οι "μαύροι"... Πλουραλισμός φουλ. Απλή αναλογική και με το απλούστερο σύστημα, χωρίς υπόλοιπα αδιάθετα και δεύτερες κατανομές.

Ότι δεν καταφέρνουν οι πολιτικοί μας τόσα χρόνια στην Ελλάδα, το καταφέρνουν οι εκδότες μας.
Όλοι χωράνε. Όλοι προσφέρουν υπηρεσίες. Ευγενής άμιλλα.
Αλληλοσεβασμός Συναίνεση. Σωστή μοιρασιά στα μεγάλα θέματα. Στέκονται έτσι στο ύψος τους και δεν ξεκατινιάζονται, όπως συμβαίνει με σειρά άλλων καλλιτεχνικών επαγγελμάτων (τα βλέπουμε κάθε μέρα στην τηλεόραση τι γίνεται με τις τραγουδιάρες).

Οι εφημερίδες του πενήντα και του εξήντα, ενώ -και όσο- κάθονται στο μπαούλο ενδέχεται να αποκτούν αξία, όσο κιτρινίζουν.
Οι νεώτερες;
Σε ένα φλασάκι.
Ένα κλασσικό φλασάκι της αγοράς πόσων ετών εξώφυλλα να χωράει άραγε;
Παρά την απόστασή μου από την τεχνολογία, υποθέτω αρκετά μπαούλα.

Λες;
Να ψωνίσω ένα φλασάκι;

Ετελείωσε. Πάω να ψωνίσω ένα φλασάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: