θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2010

Υπογειοποίηση των γραμμών μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης.

Δελτίο Τύπου

Θέμα: Πρωτοβουλιά του ΠΕΣΥΔΑΠ για την υπογειοποίηση των εναέριων γραμμών μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης

Στα πλαίσια της πρόσφατης απόφασης του Δ.Σ. του ΠΕΣΥΔΑΠ για το μεγάλο θέμα

της διέλευσης εναέριων γραμμών υψηλής τάσης της ΔΕΗ μέσα από κατοικημένες περιοχές και τις επιπτώσεις στην δημόσια υγεία και το περιβάλλον, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό ζητά αναλυτική γραπτή ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα. Στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ τονίζει ιδιαίτερα το θέμα της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης της ΔΕΗ και τις υποχρεώσεις της σχετικά με την πληροφόρηση του κοινού. Τα δεδομένα της απάντησης της ΔΕΗ θα διασταυρωθούν στη συνέχεια επιτόπου σε συνεργασία με τους Δήμους - μέλη. Με δήλωση του ο Γ. Γουρδομιχάλης τόνισε ότι: "Δυστυχώς ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση αναγνώρισε το πρόβλημα και έκανε σχετικές εξαγγελίες για την υπογειοποίηση των γραμμών, παρόλα αυτά δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε ενέργεια ούτε διέθεσε 1 Ευρώ. Σε συνεργασία με βουλευτές, φορείς και πάνω απ' όλα με τους Δήμους - μέλη μας θα αγωνιστούμε μέσα από συγκεκριμένες δράσεις (ενημέρωση του κοινού, ημερίδες, συζήτηση στη Βουλή) για ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος εκατονταδων χιλιάδων πολιτών".

Ακολουθεί το σχετικό έγγραφο.
ΘΕΜΑ:Πληροφόρησηδιέλευσης γραμμών ρεύματος υψηλής τάσης στις περιοχές των Δήμων – μελών του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας - Πειραιά
Κύριε Πρόεδρε,
Ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) ως φορέας διαδημοτικής συνεργασίας με συγκεκριμένη στόχευση στη βιώσιμη ανάπτυξη προσπαθεί να καταγράψει, να ομαδοποιήσει και να αξιολογήσει τα σχετικά προβλήματα καθώς και να συμβάλει όπου είναι δυνατό στην προοπτική αντιμετώπισής τους.
Για το λόγο αυτό αναδεικνύει το θέμα της διέλευσης γραμμών ρεύματος υψηλής τάσης από κατοικημένες περιοχές. Είναι γεγονός ότι η Δ.Ε.Η. αποτελεί ως επιχείρηση μια οντότητα, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται, επηρεάζοντας και επηρεαζόμενη από τα δεδομένα της εποχής και του χώρου δράσης της. Οφείλει επομένως να αναγνωρίσει την ευθύνη που της αναλογεί, απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον. Στο πλαίσιο, λοιπόν, της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΔΕΗ αλλά και του δικαιώματος στην πληροφόρηση του κοινού, παρακαλείσθε να θέσετε στη διάθεση μας στοιχεία που αφορούν στους δήμους μέλη μας, ως εξής για κάθε δήμο:
α) τον αριθμό των γραμμών υψηλής τάσης που διέρχονται από την έκταση του
β) την τάση λειτουργίας κάθε γραμμής, καθώς και την αποτύπωσή τους – όπου αυτό είναι εφικτό – σε ένα τοπογραφικό διάγραμμα
γ) το σχεδιασμό σας, σε περίπτωση που υφίσταται, για μελλοντική υπογειοποίηση γραμμών
Οι Δήμοι – μέλη του ΠΕΣΥΔΑΠ και στους οποίους αφορά το αίτημα είναι οι εξής:


Αγ. Βαρβάρας
Αγ. Ι. Ρέντη
Αιγάλεω
Αμπελακίων
Αχαρνών
Δραπετσώνας
Ζεφυρίου
Ιλίου
Κερατσινίου
Κορυδαλλού
Μελισσίων
Μοσχάτου
Ν. Σμύρνης
Ν. Φιλαδέλφειας
Νίκαιας
Περάματος
Περιστερίου
Πετρούπολης
Πετρούπολης
Σαλαμίνας
Ταύρου
Χαϊδαρίου

Παρακαλώ θερμά για τις δικές σας άμεσες ενέργειες.


Με τιμή,
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου
Γρηγόρης Γουρδομιχάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: