θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ο κύριος Δημήτρης Κεφάλας, έστειλε επιστολή στο tenekedoupoli.


Το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα ήρθε στο e-mail του blog 
Αξιότιμε Κύριε ή Κυρία, 
Ονομάζομαι Δημήτρης Κεφάλας. Διάβασα μια ανάρτηση που κάνατε ή οποία αφορά τον Σκακιστικό Όμιλο Κορυδαλλού καθώς και εμένα προσωπικά. 
Η ανάρτηση βρίσκεται στο http://mirmigi.blogspot.gr/ και συγκεκριμένα στο  (http://mirmigi.blogspot.gr/2014/03/facebook_23.html ) και στην οποία αναφέρεστε ανώνυμα και υβριστικά σε εμένα και στον Σκακιστικό Όμιλο Κορυδαλλού καθώς και στον κ. Σταύρο Κασιμάτη. 
Θα ήθελα σας παρακαλώ πάρα πολύ τα εξής:α) να μου κοινοποιήσετε τα στοιχεία του υπευθύνου του σάιτ καθώς και  του αρθρογράφου του συγκεκριμένου άρθρου (ονοματεπώνυμό σας κλπ) άμα δεν είναι το ίδιο πρόσωπο, ώστε να σας απαντήσω άμεσα σε αυτά που έχετε αναρτήσει στην ιστοσελίδα σας. Όπως γράφω επώνυμα δημοσίως έχω το δικαίωμα να θέλω να αναφέρονται επώνυμα για εμένα όσοι γράφουν δημοσίως. β) Έως ότου γίνει αυτό θα ήθελα να "κατεβάσετε" την ανώνυμη και υβριστική ανάρτησή σας ειδαλλώς θα αποτελεί προιόν κακόβουλο, υβριστικό και συκοφαντικό. γ) να αναρτήσετε το παρόν κείμενο στο σάιτ σας.  Η παρούσα δήλωση κοινοποιείται σε α) στο μέιλ που αναγράφεται στο σάιτ http://mirmigi.blogspot.gr/ β) Στην Ελληνική Αστυνομία (τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος)γ) Στον κ. Σταύρο Κασιμάτη.  Ευχαριστώ εκ των προτέρων Είμαι στην διάθεσή σαςΔημήτρης Κεφάλας

          Η απάντηση του  tenekedoupoli
          Ευχαριστώ τον κ. Κεφάλα που απευθύνθηκε στο tenekedoupoli.
·        Δεν υπήρξε καμία πρόθεση προσβολής, αφού άλλωστε η μόνη αναφορά της ανάρτησης στο όνομά σας είναι στη δεύτερη παράγραφο όπου περιγράφεται και κρίνεται η εικόνα, προφίλ facebook του σκακιστικού ομίλου (και είναι αληθινό γεγονός). Αν η εικόνα αυτή είναι «υβριστική», όπως εσείς αναφέρετε, δεν ευθύνεται το blog που την αναπαράγει. Ας απευθυνθείτε σε κείνους που την έβαλαν εκεί.
·        Η αναφορά σας στην Ελληνική Αστυνομία, είναι άστοχη, αφού στην Ελλάδα, τα θέματα ελευθερίας  έκφρασης, συμπεριλαμβανομένης και της άσκησης κριτικής από τα blog ιδιαίτερα σε δημόσια πρόσωπα, δεν τα ρυθμίζει η Αστυνομία, αλλά τα προβλέπει το Σύνταγμα. Παρά ταύτα, έχετε το δικαίωμα να απευθυνθείτε όπου θέλετε –και αυτό σας το δικαίωμα σημαίνει ότι δεν είστε αδύναμος- και υπάρχει σχετική νομοθεσία. Ακριβώς για αυτό το λόγο, ο blogger δεν κρύβεται, αντιθέτως είναι εκτεθειμένος έναντι του κάθε ενός που θεωρεί ότι θίγεται (δικαίως ή αδίκως) από τα γραφόμενα εδώ, ο οποίος μπορεί να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη.
·       Το blog αυτό, δεν είναι "ανώνυμο", απλώς έχει "ψευδώνυμο".  Δεν το γράφει δημοσιογράφος, το γράφει πολίτης, δεν λέει τις ειδήσεις, λέει τις απόψεις του blogger και σχολιάζει όσα θέματα και πρόσωπα θεωρεί ενδιαφέρον ή σκόπιμο. 
     Το blog, έχει φυσιογνωμία και ιστορία, με πολυετή παρουσία και 1325 αναρτήσεις, όπου καταγράφονται θέσεις για πάρα πολλά θέματα. Αυτή η φυσιογνωμία, συνιστά στην πραγματικότητα μια επώνυμη διαδικτυακή παρουσία του tenekedoupoli, η οποία ως αντικειμενικό γεγονός καθιστά άτοπη οποιαδήποτε απόπειρα ταύτισης του χώρου αυτού με καιροσκοπικά φαινόμενα του διαδικτύου. Εύκολα, θα μπορούσα να σας υποδείξω τέτοια παραδείγματα αλλά δεν είναι διαδικαστικά ωφέλιμο για τη συντομία της απάντησης. 

Η επίμαχη ανάρτηση βρίσκεται εδώ για τους αναγνώστες  του tenekedoupoli

ΥΓ. (1) Παραμένει η απορία, ποιος διαχειρίζεται το προφίλ του σκακιστικού ομίλου, που κατά την άποψή μου έπρεπε να είναι σελίδα και όχι "ατομικό" προφίλ. (2) Για την ιστορία, ενώ έστειλα την ανάρτηση με την αναφορά "για λόγους δεοντολογίας σας αποστέλλω την τελευταία μου ανάρτηση με τη σημείωση το blog είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διατύπωση άλλης άποψης στο προφίλ του σκακιστικού ομίλου", το αποτέλεσμα ήταν να μπλοκαριστώ στο facebook, με αποτέλεσμα να μην τον βλέπω. Αλήθεια, θα μας αποκαλύψει κανείς ποιος διαχειρίζεται αυτό το προφίλ και γιατί δεν το έκανε σελίδα, αφού εκφράζει μια συλλογικότητα; 
     (3) Το τελευταίο: κύριε Κεφάλα, επειδή γράφετε ότι αναφέρομαι υβριστικά όχι μόνο σε εσάς, αλλά και στον σκακιστικό όμιλο. Αυτό πάρτε το πίσω. Είμαι φίλος του αθλήματος. Μην είστε και βέβαιος ότι θα με κερδίσετε στο σκάκι. Επιφυλάσσομαι...


Μια παλιά ανάρτηση του tenekedoupoli για την ανωνυμία των Blogs (

ΠΈΜΠΤΗ, 6 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2009)

Ποιήματα και τραγούδια. Κανείς δεν μπορεί να τα σταματήσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια: