θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Κoρυδαλλός - Νίκαια - οι στέγες των ανθρώπων είναι κοντά, τα μυαλά των Δημάρχων μακρυά...

(από συνέντευξη) Δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης:
"...Σε αυτό το ποσό έρχεται να προστεθεί και η οικονομία που έχουμε από την τακτοποίηση των χώρων που αλόγιστα νοίκιαζε ο Δήμος. Πολλές δραστηριότητες μεταφέρονται σε ιδιόκτητους χώρους του Δήμου που είτε δεν είχαν αξιοποιηθεί, είτε δεν υπήρχαν λόγω κακής κατανομής και αυτό πρακτικά συνεπάγεται άλλα 250.000€ που μέχρι πρότινος δίνονταν σε ενοίκια..."

Και εκτιμά μέσα σε  ότι ο  Δήμος σχετικά σύντομα "θα επιστρέψει σε τροχιά πλεονάσματος, χωρίς  επιπλέον χρηματοδότηση και χωρίς να ενταχθούμε στο πρόγραμμα εξυγίανσης..."

 Αξιοποίησε τα περιθώρια του ν3858 και εξοικονόμησε σε εννέα μήνες πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, μείωσε περίπου 30% το λειτουργικό κόστος κόβοντας υπέρογκα ενοίκια και άλλα κακά και σπάταλα πράγματα...

 Ο Δήμος Κορυδαλλόυ, συνορεύει γεωγραφικά με τον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη αλλά, άντίθετα, δεν φαίνεται καθόλου να συμπίπτει η τακτική των δημάρχων αφού (παρά το ότι υποβαθμίζεται αβέρτα η παροχή υπηρεσιών) εξακολουθεί να κινείται ολοταχώς στην τροχιά της απόλυτης οικονομικής κατάρρευσης.



Έτσι, ενώ έχει -υποτίθεται- καθαρή θέση υπέρ του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ενεργεί διαρκώς, όπου μπορεί, για να να "σώσει" τις πιό καθυστερημένες  δομές του παρελθόντος.
Οσο για την επικοινωνιακή τακτική της δημοτικής αρχής, άλλοτε χαϊδεύει αυτιά και λαϊκίζει με υποσχέσεις διατήρησης προνομίων (μέχρι και υποκρυπτόμενες δήθεν αντιμνημονιακές κορώνες μπορεί κανείς να ανακαλύψει συχνά σε αναφορές και ανακοινώσεις)  λες και μαλώνει με τον εαυτό της... και άλλοτε πανηγυρίζει για την εκλογή του Σταύρου Κασιμάτη στο όργανο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής με την "πλειοψηφούσα παράταξη" -όπως αναφέρει- (ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτό???). 

Διαβάστε με ένα κλικ εδώτην ανοιχτή κριτική που του ασκεί με την ανάρτησή του το korydallos.blogspot για το θέμα των ενοικιαζόμενων κτιρίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: