θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ποιός περιφρουρεί την πλατεία Μέμου;


Από ανώνυμο αναγνώστη έλαβα στο Gmail μήνυμα όπου περιέχεται γνωστή πλέον επιστολή που δημοσιεύεται και αναπαράγεται σε διάφορα blog, η οποία περιγράφει ένα "γεγονός βιασμού" 14 χρονου κοριτσιού από ομάδα Πακιστανών εντός της Πλατείας Μέμου, την περασμένη Δευτέρα γύρω στις 11.00 η ώρα το βράδυ.

Από μια γρήγορη έρευνα δεν βρήκα δημοσιευμένη σε κανένα από τα γνωστά έγκυρα τοπικά ιστολόγια ή Πειραϊκά ειδησεογραφικά αυτή την είδηση, συνεπώς, -αρχικά- αυτό είναι λιγάκι περίεργο.
Η επιστολή αυτή, εκτός από μια ομάδα ιστολογίων, σπρώχτηκε και στο facebook και σχολιάζεται ως δεδομένη αλήθεια, με πολύ επιθετικούς αφορισμούς και απειλές αντιποίνων, χωρίς όμως πουθενά να παρατίθενται στοιχεία επιβεβαίωσης για την εγκυρότητα της είδησης.
---
Δυστυχώς, πέρα από αυτά, τα οποία θα μπορούσαν και να αποτελούν ένα κακό blogging και ευκαιριακή εκμετάλλευση ανεπιβεβαίωτων ειδήσεων προς χάρη αναγνωσιμότητας, συμβαίνουν και άλλα.
Αυθόρμητοι πατριώτες "οργανώνουν κλίμα" στην πλατεία Μέμου.
Αναφερόμενος σκοπός είναι η δημιουργία "ομάδων περιφρούρησης" με τη λογική "να μην πατήσουν εκεί ούτε περαστικοί το πόδι τους οι εγκληματίες λαθροπακιστανοί που κλέβουν σκοτώνουν και βιάζουν". Οι αυθόρμητοι πατριώτες, επιδιώκουν μέσω αυτού του γεγονότος να "ξεσηκώσουν" νεολαία από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της περιοχής...

Όσο αφορά για το ίδιο το γεγονός, το μόνο που πράγματι διασταυρώνεται είναι ότι προ ολίγων ημερών έγινε ένα σχετικά σοβαρό επεισόδιο συμπλοκής μεταξύ Πακιστανών σε μια περιοχή περίπου 400 μέτρα μακρυά από την πλατεία, όπου συμμετείχαν τέσσερα ή πέντε άτομα και τραυματίστηκαν δυο από αυτούς. Όμως, όπως καταλαβαίνει ο κάθε λογικός, αυτό είναι μιας άλλης τάξης γεγονός. Ένα γεγονός που βγάζει πολύ μειωμένη συγκίνηση σε σχέση με τον "κατ΄εξακολούθηση βιασμό της έφηβης δεκατετράχρονης από πέντε ανδρες", ενώ μάλιστα τρεις άνδρες "ακινητοποιούν το νεαρό ... με ωμή αγριότητα για να βλέπει ως θεατής".

Υ.Γ. (1) Ενώ πολλαπλασιάζονται οι ειδήσεις τέτοιου τύπου και δημιουργούνται συνολικά πολύ κακές προϋποθέσεις ενδεχόμενων δυσάρεστων δράσεων και εξελίξεων, τόσο στον Κορυδαλλό όσο και στην γειτονική Νίκαια, φαίνεται ότι οι τοπικές δυνατότητες παρέμβασης είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Οι καλές προθέσεις των Δημάρχων δεν αρκούν, αφού τα Δημοτικά Συμβούλια Μεταναστών ακόμα γράφουν "κανονισμούς λειτουργίας" ενώ τα τεράστια οικονομικά προβλήματα απορροφούν το ενδιαφέρον και οι νεοσύστατες από τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ "Επιτροπές Ποιότητας Ζωής" είναι πολύ απασχολημένες με την έκδοση αδειών ιδρυσης καταστημάτων και τα ωράρια λειτουργίας της μουσικής.
Υ.Γ. (2) Η πολυετής εγκατάλειψη της πλατείας Μέμου στην τύχη της και η διαρκής υποβάθμιση της περιοχής, δημιουργεί για πρώτη φορά πιθανότητες γκετοποίησης στην πόλη του Κορυδαλλού.

tenekedoupoli

Δεν υπάρχουν σχόλια: