θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Επιδρομή βανδάλων σε παιδικούς σταθμούς της πόλης μας και η ανευθυνότητα των διοικούντων!

Ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο http://paidikoi.korydallos.gr/

diariksi3Σε μια εποχή που το σύμπαν καταρρέει από πάσης φύσεως εκπτώσεις , ενώ άτρωτοι μένουν οι εκσκαφείς που ταράζουν τα θεμέλια…
…έγιναν στόχος κλοπής και βανδαλισμών μιας ομάδας ιδιόρρυθμων μυαλών ή ατόμων με σοβαρά οικογενειακά - κοινωνικά προβλήματα, οι Παιδικοί Σταθμοί (1 ος και 2ος) της πόλης μας.
Αφενός λυπούμαστε για την κατάντια στην οποία έχουν περιέλθει κάποια άτομα για να εκφράζονται με αυτό το νοσηρό τρόπο, αφετέρου θυμώνουμε πολύ, γιατί οι χώροι που ζουν και κινούνται παιδιά και μάλιστα βρέφη και νήπια είναι κάτι περισσότερο από ιεροί!
diariksi1Σαφώς δε μπορούμε να βρούμε τους βάρβαρους και να τους ζητήσουμε αποκατάσταση, μπορούμε όμως να επαναφέρουμε την όμορφη όψη των παιδικών σταθμών, έτσι όπως ήταν πριν την επίθεση των καννιβαλικά φερόμενων δραστών.

Υ.Γ. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στη Διοίκηση των Σταθμών όσο και σε όλο το προσωπικό, που ξεπερνώντας κυριολεκτικά εαυτούς σε ψυχικές και σωματικές αντοχές, επανέφεραν από σήμερα τους Σταθμούς σε εύρυθμη λειτουργία, χωρίς προβλήματα. Κι αυτό γιατί αγαπούν τα παιδιά των Σταθμών, σαν παιδιά τους…



Σχολιασμός της παραπάνω ανακοίνωσης:

Συγχαρητήρια στο προσωπικό των σταθμών, (που πολλές φορές δουλεύει και απλήρωτο) για τη προσπάθεια που καταβάλει.

1) Η ανακοίνωση αυτή είναι απαράδεκτο να μην έχει μεταφερθεί στο KORYDALLOS.GR όπου άλλωστε αν την διαβάσει κόσμος μπορεί και να υπάρξει κάποιο στοιχείο για τη σύλληψη αυτών των απιθάνων καταστροφέων. Φύλακας προβλέπεται??? Υπήρχε???

2) Για τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση:

  • Φυσικά όλοι οι νορμάλ χαρακτήρες λυπούνται, θυμώνουν, καταδικάζουν και άλλα τέτοια που μας λέει η ανακοίνωση. Αλλά, είναι δυνατόν να βγαίνει μια ανακοίνωση μετά από καταστροφή και να μην αναφέρει ούτε κατά προσέγγιση το ύψος των ζημιών, το επίπεδο των απωλειών (φημολογείται ότι εκλάπησαν αρκετά μέσα πληροφορικής)???
  • Είναι δυνατόν να βγαίνει μια ανακοίνωση λίγες ώρες μετά από αυτό το γεγονός και να προεξοφλεί (επί λέξει) ότι "...Σαφώς δε μπορούμε να βρούμε τους βάρβαρους και να τους ζητήσουμε αποκατάσταση..." Έτσι σκέφτεστε για τη Δημοτική περιουσία; Αν ήταν το σπίτι σας θα προεξοφλούσατε ότι δεν θα βρεθούν αυτοί οι απαράδεκτοι??? Θα προεξοφλούσατε ότι δεν θα ζητήσετε αποκατάσταση???
Σοβαρευτείτε λοιπόν.
Και η σοβαρότητα, επιβάλει να δώσετε στη δημοσιότητα ότι λείπει (εάν λείπει όπως ειπώθηκε), με αναλυτικό κατάλογο (και με σίριαλ νάμπερ από το μητρώο παγίων), μήπως και υπάρξει δυνατότητα να πιαστούν οι υπεύθυνοι.
Επίσης, αν δεν το έχετε ήδη κάνει, πρέπει να υποβάλετε μήνυση κατά αγνώστων προσώπων. Και να ενημερώσετε και το Δημοτικό Συμβούλιο εγγράφως για το συμβάν, αφού οι προφορικές ενημερώσεις μπορεί εκ των υστέρων να αποδειχθούν ανεπαρκείς.

Η προχειρότητα -δυστυχώς- αυτής της ανακοίνωσης, δεν μπορεί καθόλου εύκολα να αποδοθεί στο γεγονός ότι η νέα διοίκηση του (υπό κατάργηση) νομικού προσώπου ανέλαβε πολύ πρόσφατα. Απεναντίας, δικαιολογεί μια σκληρή φράση που περιλαμβάνεται στην επιστολή παραίτησης του πρώην προέδρου των παιδικών σταθμών: ΑΒΕΛΤΗΡΙΑ (κλικ)


Δεν υπάρχουν σχόλια: