θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Έξω πάμε καλά...



Στιγμές μαγικές κι ονειρεμένες ζουν στο Μπλιμπάο, αφού το καμάρι της πόλης, η μπασκετική ομάδα του Φώτη Κατσικάρη προκρίθηκε πανάξια στον τελικό του πρωταθλήματος όπου θα αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα! Οι Βάσκοι υπέταξαν και στον τέταρτο ημιτελικό τη Ρεάλ Μαδρίτης με 80-72, έκαναν το 3-1 και έδωσαν το έναυσμα για ξέφρενα πανηγύρια στους 9.000 φίλους τους που βρέθηκαν μέσα στη Μπιλμπάο Αρίνα, αλλά και σε όσους έβλεπαν το παιχνίδι απ’ έξω!


Στην (μόλις) 11χρονη ιστορία της η Μπιλμπάο φτάνει στο απόγειό της, στην καλύτερη σαιζόν της, η οποία συνοδεύτηκε όχι μόνο από την πρόκριση στα πλέι οφ, αλλά και από τη συμμετοχή για πρώτη φορά στον μεγάλο τελικό! Πολλά συγχαρητήρια τόσο στον Φώτη Κατσικάρη, όσο και στα δύο Ελληνόπουλα, Κώστα Βασιλειάδη και Δημήτρη Μαυροειδή, οι οποίοι πλέον είναι μέρος της ιστορίας στο ισπανικό μπάσκετ.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ και να μην μπορούν να φτιάξουν και να διατηρήσουν ικανοποιητική διαφορά. Ο γηπεδούχοι το ήθελαν περισσότερο και αυτό φαινόταν τόσο στο παρκέ, όσο και στην εΣύνδεσμοςξέδρα.

Το κομβικό σημείο ήταν η τελευταία περίοδος, όπου η Ρεάλ κατάφερε να φτάσει στο +6 στο 32’, 56-62, αλλά από κει και πέρα και ως το τέλος δέχτηκε σερί 24-10! Η Μπιλμπάο ισοφάρισε 70-70 στο 38’ και με τεράστια ψυχραιμία στις βολές από Τζάκσον και Βασιλειάδη και καθοριστικά καλάθια των Μπάνιτς και Ερβέλ, έφτασε στην τεράστια αυτή επιτυχία.

Με την ελληνική σημαία πανηγύρισαν οι Έλληνες, την ώρα που το κοινό παραληρούσε και δεν έλεγε να φύγει από το γήπεδο, χειροκροτώντας συνεχώς την ομάδα!

Ο Τζάκσον πέτυχε 17 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ, ο Μουμπρού είχε 15 πόντους, ενώ ο Βασιλειάδης είχε 7 πόντους και ο Μαυροειδής 8. Από πλευράς Ρεάλ ο Άντε Τόμιτς είχε 17 πόντους με 6 ριμπάουντ και ο Σέρχιο Γιουγ 13 πόντους.

http://www.sportnet.gr/report.php?id=265148

Δεν υπάρχουν σχόλια: