θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Στη φυλακή για το βιβλίο της....

Μπήκε με τη θέλησή της στις φυλακές Κορυδαλλού η Σμάρω Γιαννακοπούλου  και επέλεξε να μοιραστεί την καθημερινότητα εξαρτημένων γυναικών, οι οποίες παρακολουθούσαν πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.), προκειμένου να βιώσει την πραγματικότητά τους και να την επικοινωνήσει, στη συνέχεια, μέσα από το βιβλίο της «Τα κάγκελα δεν τα βάζει η φυλακή».
Θέλοντας να μάθει περισσότερα για τις ιδιαιτερότητες των Κοινοτήτων στις φυλακές, όπου οι χρήστες καλούνται να αντιμετωπίσουν, εκτός από την εξάρτηση, τον εγκλεισμό και το εχθρικό περιβάλλον, αποφάσισε, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ, να αποκτήσει την εμπειρία της βιωματικής παρακολούθησης. «Έτσι, το Νοέμβριο του 2009, και για 5 μέρες, έμπαινα στις 9 το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού και μέχρι τις 6 το απόγευμα συμμετείχα κανονικά στις δραστηριότητες του προγράμματος μαζί με άλλες 12 εξαρτημένες γυναίκες» .

Η πηγή μου είναι εδώ και το μόνο που αλλάζει είναι η φωτογραφία. 
(Σκέφτηκα να βάλω τη δικιά μου αφού είναι πιό σχετική με μελέτη, επειδή ο σκοπός διαβάζει τις εφημερίδες. Καλό είναι και αυτό, από το να μη διαβάζεις καθόλου...)

 ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙ Η ΦΥΛΑΚΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Loading...