θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Θα σφιχταγκαλιαστούν;

Στο δρόμο του διαλόγου "Πάμε Αλλιώς" - Δεκαεξάχρονη Πόλη".
Με αυτή την τελευταία ανακοίνωση του "Πάμε Αλλιώς", έρχεται πιό κοντά ή απομακρύνεται η υπόθεση της δημιουργίας ενός ισχυρού και νικηφόρου πρασινο-κόκκινου Κορυδαλλιώτικου αυτοδιοικητικού μετώπου ?
Σε λίγες ώρες, το tenekedoupoli θα διατυπώσει εκτίμηση. Και ίσως, να δώσει άλλη μια αποκλειστικότητα...
Ακολουθούν αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις των δυο παρατάξεων.

Είναι ευδιάκριτα, τόσο τα κοινά στοιχεία, όσο και ορισμένες διαφορές παραμέτρων.
Γενικότερα, από τεχνικής πλευράς, η τοποθέτηση των "δεκαεξάχρονων" φαίνεται περισσότερο ελεύθερη, (αβίαστη), ενώ η τοποθέτηση της κυρίας Κυλάκου, φαίνεται ελαφρώς πιό μετρημένη. Σαν να θέλει, ... κάτι θέλει να προλάβει, ...κάτι να προφυλάξει.
Για την ώρα, ας κρατήσουμε τα βέβαια:
  • Στελέχη των δυο κινήσεων συζητούν!
  • Από τις δυο τοποθετήσεις, προκύπτει σημαντική δυνατότητα σύγκλισης.
  • Απομένουν και άλλοι να τοποθετηθούν - και ο χρόνος κυλάει.
Καίτη Κυλάκου - Πάμε Αλλιώς

Από την σημερινή ανακοίνωση του "πάμε αλλιώς".
Στην πορεία για τις εκλογές του Νοεμβρίου 2010 Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς» παρακολουθεί τις εξελίξεις αυτές, συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και συνεχίζει να αγωνίζεται για την ποιότητα ζωής, την κοινωνική αλληλεγγύη, την οικολογία , την πολιτισμική πολυμορφία, τον κοινωνικό έλεγχο και την δημοκρατική συμμετοχή στην πόλη.
Με βάση την διαδρομή μας στην πόλη επιδιώκουμε από σήμερα την ευρεία συσπείρωση των αριστερών, οικολογικών και προοδευτικών δυνάμεων, που δρούν στον Κορυδαλλό, καθώς και δυνάμεων που αποδεσμεύονται και διαφοροποιούνται από τις πολιτικές του δικομματισμού στην Τ.Α. Οι δυνάμεις αυτές μαζί με τις συσπειρώσεις κατοίκων διαφόρων θεματικών ενδιαφερόντων και όλων όσων μάχονται και διεκδικούν μια ουσιαστική, δημοκρατική και φιλολαϊκή ΤΑ μπορούν και πρέπει ν΄αλλάξουν τους αυτοδιοικητικούς συσχετισμούς στην πόλη .
Αντιστεκόμαστε-Διεκδικούμε –Συμμετέχουμε γιά ν΄αλλάξουμε τα πράγματα, γιά να μετατοπισθεί το κέντρο των αποφάσεων στον πολίτη, γιά ν΄απαλλαγούμε απ΄ το αυτοδιοικητικό κατεστημένο του Κορυδαλλού,που κλείνει φέτος 16 χρόνια.


[DSC_0039.JPG]
Μερόπη Κατσάνου- 16Χρονη Πόλη
Από την
ΔΕΚΑΕΞΑΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ
( ΑΠΟΦΑΣΗ )ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ, Μάιος 2010
Στις Πλειάδες, στην ανοιχτή - ιδρυτική μας εκδήλωση, πριν από δύο χρόνια, μας ρώτησαν επίμονα, ποιοι μπορούν να συμμετέχουν στο προσκλητήριό μας; Απαντήσαμε από τότε καθαρά,
ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ!
Με πλαίσιο αρχών και με συλλογικότητα στη δράση, όλοι είναι δυνατόν να δώσουν τον καλό εαυτό τους. Και μπορούμε να αλλάξουμε πολλά.
Σήμερα, πάμε ένα βήμα πιο πέρα. Χωρίς εγωισμούς, υπερβατικά, με θάρρος, χωρίς να δημιουργεί απαίτηση η πρωτοβουλία μας αυτή, χωρίς εμπροσθοφυλακές και οπισθοφυλακές.
Νομίζουμε ότι προκειμένου να δώσουμε την καλύτερη δυνατή προοπτική στην πόλη μας, αξίζει να δοκιμάσουμε.
Απευθυνόμαστε ειδικά:

Στο ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ και την κυρία Κυλάκου. Συναντηθήκαμε ήδη σε πολλά θέματα και διαμορφώσαμε αρκετές συγκλίσεις, αλλά και κοινές δράσεις, για τα δένδρα της πόλης και τους ελεύθερους χώρους, για την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και την απαίτηση πληροφόρησης των πολιτών, για τον δημοκρατικό συμμετοχικό προγραμματισμό...

Στον ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ που πρόσφατα δημιούργησε το συντονιστικό του όργανο. Μια παράταξη, με την οποία είναι γνωστό ότι μας συνδέουν κοινές αφετηρίες, αλλά και αρκετές κοινές θεωρήσεις. Και είναι γνωστό, ότι αναγνωρίζουμε την σημαντική προσφορά στην πόλη αυτής της ιστορικής παράταξης, ανεξάρτητα από την κριτική που ασκήσαμε και τις αδυναμίες που καταλογίσαμε. Δεν υπήρξε χάος μεταξύ μας. Υπήρξε απουσία ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου και συζήτησης. Και πάλι όμως, η τελευταία περίοδος, δημιουργεί μεγάλα περιθώρια για κάτι πολύ περισσότερο από αλληλοσεβασμό, ο οποίος από μόνος του δεν παράγει νίκες.

Τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ. Που πιστεύουμε ότι έχουν λόγο να ανταποκριθούν σε μια προσπάθεια ισότιμης συμμετοχής σύμφωνα με το παραπάνω πλαίσιο, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού της πόλης.

Τους ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΥΣ, τα ριζοσπαστικά σχήματα και ομάδες, οι οποίες αποδέχονται τη βάση διαλόγου...περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: