θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Ευτυχώς, ορισμένοι τοπικοί άρχοντες δεν είναι "επαγγελματίες πολιτικοί".

Έτσι και (αν) χάσουν τις Δημοτικές, δεν υπάρχει περίπτωση να κινδυνεύσουν τα οικονομικά ενός παιδιού που φρόντισε να έχει διασφαλισμένους εναλλακτικούς οικονομικούς πόρους τον καιρό των παχιών αγελάδων.
Η παχιά αγελάδα στην προκειμένη περίπτωση ήταν εκεί στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης τον καιρό λέμε της κυρίας Φάνης Πάλη Πετραλιά.
14/02/2006-15/09/2007

...

Τω καιρώ εκείνω, ο γνωστός μας, μη επαγγελματίας πολιτικός (το πτυχίο τουριστικών επαγγελμάτων τώχει το παιδί), κατείχε την έμμισθη, υψηλή, θέση Διοίκησης στο Δήμο Κορυδαλλού και σκέφτηκε να φωτογραφηθεί και να παραδώσει ένα βιογραφικό στην κυρία Φάνη.

Δεν είχε βγει ακόμα η δημόσια διαβούλευση οπότε πιθανολογείται έγινε μια αξιοκρατικού χαρακτήρα ιδιωτική διαβούλευση με την Υπουργό, προκειμένου να γίνουν ορατά και χειροπιαστά, τα σημαντικά πλεονεκτήματα του υποψηφίου (άσχετο: Φάνη= αναφορά Μητσοτακέικη).

Επειδή κάποτε αυτό το ρημάδι το κράτος, όσο και αν φαίνεται περίεργο λειτουργεί, άμα θέλει και τα ταλέντα τα εκτιμάει, ο ταλαντούχος αυτός "εξετιμήθηκε" και έλαβε σημαντική θέση ανάλογη με την γνώση και την επιστήμη του.

Λόγω σημαντικών υποχρεώσεων όμως που είχε (προεδρίες αντιδημαρχίες και όργανα) εδώ στον Δήμο Κορυδαλλού, το ταλέντο δεν προσήλθε για ουσιαστική εργασία. Κάτι το οποίο στο Δημοκρατικό μας σύστημα -πολύ ορθά- και προβλέπεται και νόμιμο είναι και απαραίτητο.

Εδώ, στην Ελλάδα, αυτό που μας διαφοροποιεί από άλλους καθυστερημένους λαούς, είναι ότι σχεδόν ο ένας στους δέκα είναι πρόεδρος, με καθήκοντα σοβαρά και δικαιούται στο συμμετοχικό μας σύστημα να αγωνίζεται ανιδιοτελώς για τα κοινωνικά ιδεώδη, καταθέτωντας την προσφορά του, στους άλλους εννέα περίπου ανθρώπους, οι οποίοι την λαμβάνουν, χαλαροί και απαθείς, μέχρι να μπουκάρει στη χώρα η Μέρκελ και το ΔΝΤ κλπ κακά σενάρια.

Ο νέος μας πιθανόν να δικαιούται από το ελληνικό σύστημα διοίκησης να εισπράττει δύο μισθούς από μια δουλειά που κάνει.
Επειδή όμως η γυναίκα αυτή, του καίσαρα, η τίμια, πρέπει και να γυρίζει dvd στον σύγχρονο αυτό κόσμο, όπου να φαίνεται ότι δεν είναι Τζούλια,
καλό θα ήταν, τώρα που ετοιμάζεται να ανοίξει ιστοσελίδα, να εμφανίσει, όπως ο Δήμαρχος έχει κάνει, (προς τιμή του), ένα πόθεν έσχες, έτσι για να βουλώσει όλα τα στόματα.

Μπορεί επίσης να μας στείλει ένα mailaki και να μας πει ότι δεν είναι αλήθεια τα περί αστρονομικού ποσού και παχουλών οδοιπορικών, τα οποία ούτε και εμείς εδώ πιστεύουμε.
Για αυτό και δεν αναφέρουμε ονοματάκι, προκειμένου να μην δοθούν λάθος στοιχεία, γιατί όπως όλοι γνωρίζουν καλά, εδώ ανακρίβειες δεν γράφουμε. Και επειδή ανώνυμες είναι οι πηγές, αρνούμαι να πάω παρακάτω, δεσμεύομαι όμως όταν και εάν έρθουν στοιχεία.

Δεν είναι κακό, ούτε παράνομο να βγάζει κανείς 50, 80, ή 125 χιλιάδες ευρώ το μήνα, ακόμα και από μια εργασία την οποία δεν κάνει. Αν αυτό είναι το σύστημα, δεν υπάρχει ψόγος επί τούτου.
Πρέπει όμως να το γνωρίζουμε για να κριθούν οι προϊστάμενοι (αφενός)
Και είναι και το άλλο, ότι όταν εκλέγεσαι κρίνεσαι.
Καθαρός πάλι ουρανός, αστραπές δεν φοβάται.

Εις μνήμην Υπουργικής θητείας κυρίας Φάνης Πάλλη Πετραλιά η ακόλουθη ερώτηση το 2007 από το blog του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κυρίου Απόστολου Κατσιφάρα

Το όργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης συνεχίζεται

Η προκήρυξη του μήνα για προσλήψεις ανακοινώθηκε πάλι από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης με το πρόσχημα των έκτακτων αναγκών και πρόκειται για την 5η Προκήρυξη του 2007 από την Κ.Υ. του Υπουργείου και του Ε.Ο.Τ. επισημαίνει σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αχαΐας Απόστολος Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι οι άνεργοι, που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, βρίσκονται σε απόγνωση από τις αδικίες της πολιτικής της Κυβέρνησης σε βάρος τους, αφού ακόμα και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου δεν υπάρχει η ανακοίνωση.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς

Την Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης,
κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά

Η προκήρυξη του μήνα για προσλήψεις ανακοινώθηκε πάλι από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης με το πρόσχημα των έκτακτων αναγκών, αφού είναι η 5η Προκήρυξη για το 2007 από την Κ.Υ. του Υπουργείου και του Ε.Ο.Τ.

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει δώσει πειστικές απαντήσεις για τις ρουσφετολογικές και απρογραμμάτιστες προσλήψεις που έχουν γίνει και χωρίς να έχει δώσει τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί με άλλες Ερωτήσεις μας και αφορούν τις θέσεις που υπηρετούν σήμερα όλοι όσοι έχουν προσληφθεί, συνεχίζει το όργιο των προεκλογικών ρουσφετολογικών προσλήψεων, αποδεικνύοντας, με την 5η κατά σειρά Προκήρυξη στο ίδιο έτος, ότι δεν μπορεί να κάνει κανένα προγραμματισμό για τις ανάγκες του.

Ωστόσο, οι άνεργοι, που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, βρίσκονται σε απόγνωση από τις αδικίες της πολιτικής της Κυβέρνησης σε βάρος τους, αφού ακόμα και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου δεν υπάρχει η ανακοίνωση.

Σε συνέχεια των παραπάνω,

Ερωτάται η κυρία Υπουργός:

1. Γιατί σχεδόν κάθε μήνα προκηρύσσονται νέες θέσεις, ποιες είναι οι συγκεκριμένες έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν κάθε μήνα;

2. Πού υπηρετούν σήμερα ο καθένας από τους προσληφθέντες και ποια ανάγκη καλύπτει ο καθένας;

3. Πώς θα πειστούν ο πιο καλόπιστος πολίτης και ο άνεργος που περιμένει μια ευκαιρία μάταια, όπως φαίνεται, για την ανάγκη πρόσληψης 270 ατόμων, που έχουν προκηρυχθεί από την αρχή της χρονιάς, για έκτακτες ανάγκες στον τουρισμό, όταν το Υπουργείο δεν ανακοινώνει τις έκτακτες ανάγκες που απαιτούν τόσο μεγάλο αριθμό προσλήψεων και μάλιστα χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια και με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Απόστολος Κατσιφάρας


Και εδώ, μιά πολύ νεώτερη ερώτηση, αφού ως και τον 7ο μήνα του 2009, συνεχιζόταν το "Πάρτυ" γαλάζιας σπατάλης και παχυλών αποδοχών στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης.
Την ερώτηση αυτή, μεταξύ άλλων υπογράφει και ο τοπικός βουλευτής μας κύριος Γρηγόρης Νιώτης και το link περιέχει πίνακες αμοιβών.

mirmigofolia@gmail.com
http://mirmigi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: