θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Για 20 ευρώ πετάνε τα αδέσποτα στα ζωντανά θηρία.


Θύματα της οικονομικής κρίσης δεν είναι μόνο εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και τα κατοικίδια. Στην Βρετανία πολλοί ιδιοκτήτες δεν μπορούν πλέον να συντηρήσουν τα ζώα τους και τα εγκαταλείπουν στους δρόμους του Λονδίνου. Η Βρετανική Εταιρεία Προστασίας Ζώων ανακοίνωσε, ότι μόνο το 2008 βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στους δρόμους 11.586 ζώα, αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούσαν να πληρώσουν ούτε το φαγητό τους.

Κάποια σκυλάκια βρέθηκαν σε πολύ άσχημη κατάσταση, αφού τα χτύπησαν διερχόμενα οχήματα και άλλα δεν κατάφεραν να επιβιώσουν. Τώρα χιλιάδες σκύλοι και γάτες έχουν βρει κατάλυμα σε δημόσιες φόρμες έξω απ’ το Λονδίνο, όπου οι κτηνίατροι περιποιούνται και ταΐζουν τα ζώα, ενώ όπως όλα δείχνουν, τα αφεντικά τους δεν πρόκειται να τα αναζητήσουν.

Πηγή: ALPHA tv


Βρήκα όμως και κάτι πολύ χειρότερο
...Οι περιβαλλοντικοί και οικολογικοί σύλλογοι από τις τρεις αυτές περιοχές καταγράφουν καθημερινά όλο και περισσότερα περιστατικά εξαφάνισης αδέσποτων ζώων όχι μόνο από την ύπαιθρο, αλλά και μέσα από τα αστικά κέντρα. Και εκφράζουν με φρίκη και αποτροπιασμό την πεποίθηση ότι έχουν καταλήξει βορά των σαρκοφάγων στα τσίρκο που περιδιαβαίνουν σε όλη την Ελλάδα!

Μάλιστα, στο Κιλκίς ψιθυρίζεται έντονα ότι οι άνθρωποι του τσίρκο αγοράζουν προς 20 ευρώ το «κεφάλι» τα αδέσποτα και τα πετάνε ζωντανά στα θηρία, που τα κατασπαράζουν! Δεκάδες δυστυχισμένα σκυλιά και γάτες βρίσκουν τραγικό θάνατο ανάμεσα στα σαγόνια των λιονταριών, των τίγρεων και των λεοπαρδάλεων, γλιτώνοντας έτσι από ένα σημαντικό έξοδο τις επιχειρήσεις «θεάματος» στις οποίες ανήκουν τα υπό αιχμαλωσία ζώα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: