θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

Κατέρρευσαν πολύ γρήγορα τα ψέματα. (Δελτίο τύπου του "Πάμε Αλλιώς" για το «success-story» Κασιμάτη).


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ "Πάμε Αλλιώς"
Για τις απολύσεις εργαζομένων και το λουκέτο σε ΚΔΑΠ ΜΕΑ και Βρεφικό Σταθμό
 
  Δεν πέρασαν δύο μήνες από τις πρόσφατες εκλογές που ο κ. Κασιμάτης προσπαθούσε να πείσει τους πολίτες του Κορυδαλλού ότι ζουν σε ένα Δήμο που επιτελείται ένα οικονομικό θαύμα. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του με ένα πολυτελέστατο έντυπο 16 σελίδων, κόστους κάποιων χιλιάδων ευρώ, που πέρα από την πλαστή εικόνα του δήμου «Παράδεισος», αποτελούσε πρόκληση για τους πολίτες της πόλης που βιώνουν μια από τις πιο δύσκολες στιγμές του τόπου, ισχυριζόταν ότι «ανόρθωσε» και « θωράκισε» οικονομικά το Δήμο , με τη « χρηστή» και « αποτελεσματική» οικονομική διαχείριση της Δημοτικής του Αρχής. Ισχυριζόταν ότι έγιναν έργα «πνοής για το σήμερα και το αύριο» και δρομολογούνται υποδομές που «επενδύουν στο μέλλον». Μιλούσαν για κοινωνική πολιτική και δικαιώματα, ενώ απέναντί τους είχαν δεκάδες απλήρωτους εργαζόμενους κυρίως σε κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου. 
 Σήμερα αυτό το «success-story» για το Δήμο Κορυδαλλού με το οποίο η Διοίκηση Κασιμάτη εξασφάλισε την επανεκλογή της καταρρέει. Πως αλλιώς μπορούμε να ερμηνεύσουμε το γεγονός ότι αμέσως μετά τις εκλογές με κατεπείγουσες διαδικασίες και χωρίς ουσιαστική ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, των Δημοτικών Παρατάξεων, των εργαζομένων και των πολιτών βάζουν λουκέτο :
-Στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΜΕΑ,αδιαφορώντας για το κοινωνικό έργο που επιτελούσε για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους και αφήνοντας στο δρόμο τους 8 εργαζόμενους με την δικαιολογία ότι δεν έλαβαν άδεια λειτουργίας του !!! και χωρίς να καταθέτουν ένα σχέδιο επαναλειτουργίας με δεδομένο ότι ούτε ένα ευρώ δεν επιβάρυνε το Ταμείο του Δήμου.
- Στο Βρεφικό Σταθμό που λειτουργεί στο Δήμο Κορυδαλλού, ο οποίος χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από Ευρωπαϊκά Προγράμματα . Στις αποκλεισμένες από τους παιδικούς σταθμούς οικογένειες με βρέφη, η διοίκηση Κασιμάτη προσθέτει και άλλες.
 Γνώριζαν την πραγματική κατάσταση και την απέκρυψαν από τους πολίτες. Απέκρυψαν ότι τα ποσά με τα οποία επιχορηγείται ο Δήμος από το «πρόγραμμα ενίσχυσης των οικονομικών των Δήμων» προβλέπεται να κρατηθούν από τους Κ.Α.Π., μέσα σε 5 χρόνια με αρχή το 2015 με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρώνονται ούτε οι μισθοί των υπαλλήλων του Δήμου.
 Γνώριζαν ότι η κυβέρνηση έχει στα συρτάρια της έτοιμες αποφάσεις σε συμφωνία με την τρόικα και θέλει πρόθυμους δημάρχους και περιφερειάρχες για να περάσει :
1.Τη συρρίκνωση και κατάργηση υπηρεσιών, ιδιαίτερα των κοινωνικών, τεχνικών, καθαριότητας και συντήρησης των υποδομών, την ιδιωτικοποίηση αρμοδιοτήτων, το κλείσιμο δημοτικών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων, με στόχο να μειωθεί το προσωπικό σε δήμους και περιφέρειες μέσα στην επόμενη πενταετία κατά 25.000 εργαζόμενους τουλάχιστον.
2.Την προώθηση της λεγόμενης «αξιολόγησης» αμέσως μετά τις εκλογές, με στόχο το 2015 να υπάρχει λίστα 14.000 εργαζομένων, που όλοι ή ένα μέρος απ’ αυτούς να μπορεί να απολύεται ή να εκβιάζεται σε μετακινήσεις και υποβιβασμούς, μισθολογικούς και βαθμολογικούς.
Η διοίκηση του Δήμου Κορυδαλλού αντί να αναλογιστεί τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα που βιώνουν πολλές οικογένειες, προσθέτει με τις αποφάσεις της νέα προβλήματα στη ζωή και στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Αφήνει οικογένειες ατόμων με ειδικές ανάγκες χωρίς στήριξη, οικογένειες με βρέφη στην τύχη τους , αυξάνει τον αριθμό των ανέργων. Και έπεται η συνέχεια. Απλήρωτοι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και σε άλλες υπηρεσίες, ψίθυροι για το κλείσιμο του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.
 Η Δημοτική Παράταξη «Πάμε Αλλιώς» θα αντισταθεί με όλες τις δυνάμεις της στην χρεοκοπία και την κατάρρευση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών που καταχτήθηκαν με αγώνες και πληρώθηκαν με τον ιδρώτα των Κορυδαλλιωτών και με το αίμα των εργαζομένων. Τον αγώνα αυτόν τον εντάσσουμε στην συνολική ανατροπή των μνημονίων και της Κυβέρνησης. Θα ασκήσουμε κάθε είδους πίεση και διεκδίκηση, προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε :
-Να μη μείνει κανένα παιδί έξω από τους δημοτικούς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς.
-Να επαναλειτουργήσει το ΚΔΑΠ ΜΕΑ το συντομότερο δυνατόν.
-Να εγκριθούν κονδύλια από το Σ.Ε.Σ. (το νέο ΕΣΠΑ) και από το Κοινωνικό Μέρισμα. Να αξιοποιηθούν τα αναπορρόφητα κονδύλια από τα τομεακά προγράμματα Διά Βίου Μάθηση, Ψηφιακή Σύγκλιση, Διοικητική Μεταρρύθμιση και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, όπου παραμένουν αναπορρόφητα 1,5 δισ. ευρώ, από τα οποία μπορεί να μεταφερθεί ένα τμήμα με τη χρήση της ρήτρας ευελιξίας.

23-7-2014
Γραφείο Τύπου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: