θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

η Κινηματογραφική Λέσχη Κορυδαλλού, προτείνει την ονοματοδοσία της μικρής πλατείας μπροστά από το Σινέ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ σε "Ανοικτό Χώρο Πολιτισμού Θόδωρος Αγγελόπουλος"

Ο μεγαλύτερος σκηνοθέτης της χώρας μας και ένας από τους μεγαλύτερους σ’ ολόκληρο τον κόσμο δεν υπάρχει πια.
Ο φίλος του Σινε Παράδεισος και της Κινηματογραφικής Λέσχης Κορυδαλλού έφυγε από κοντά μας αναπάντεχα.
Ο δημιουργός  που μέσα από το έργο του μας βοήθησε να συναντηθούμε με την Ιστορία μέσα από ένα επικό και λυρικό ταξίδι στην ουτοπία, δεν θα βρίσκεται πλέον κοντά μας.
Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος μας άφησε χθες, όρθιος, δίπλα στην κάμερα, κοντά στη μεγάλη του αγάπη, στο σινεμά.
Το έργο του «σκηνοθέτη της ιστορίας» έδωσε μια νέα πνοή όχι μόνο στον ελληνικό αλλά και στον παγκόσμιο κινηματογράφο καθώς κινήθηκε στο δίπολο Ιστορία - Μύθος - Θέατρο αλλά και Εξουσία - Ταξίδι -Ιστορία.
Η αναζήτηση των μονοπατιών της Ιστορίας και του τόπου της Ουτοπίας περνάει μέσα τόσο από την πολιτική όσο και μέσα από την υπαρξιακή και φιλοσοφική διάσταση. Το όνειρο, η αναπτερωμένη ελπίδα, η ήττα στον αγώνα εμπλέκονται δημιουργικά με το όραμα, την ανησυχία, τη μοίρα, την αναζήτηση της ευτυχίας και τη φυγή προς ένα άλλο τοπίο.
Η Κινηματογραφική Λέσχη και ο Δήμος Κορυδαλλού τίμησαν, μελέτησαν και προέβαλαν το έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου διοργανώνοντας στο παρελθόν ολοκληρωμένο αφιέρωμα στο έργο του καθώς και σεμινάριο για την κάθε του ταινία με την επιμέλεια της καθηγήτριας Ειρήνης Στάθη.
Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος τιμήθηκε αρκετές φορές σε ειδικές εκδηλώσεις στο Σινέ Παράδεισος κάνοντας πρεμιέρες στις ταινίες του.
Το Σινέ Παράδεισος και η Κινηματογραφική Λέσχη ακυρώνει τις προγραμματισμένες προβολές για την επόμενη  Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου και θα προβάλλει την τελευταια  ταινια του μεγάλου δημιουργού
Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 9 μμ «Η σκόνη του Χρόνου»  
Θα ακολουθήσει συζήτηση

Ως επιστέγασμα της διαχρονικής σχέσης της Κιν/κης Λέσχης, του Σινέ Παράδεισος και του κινηματογραφόφιλου κοινού της πόλης του Κορυδαλλού με το Θεόδωρο Αγγελόπουλο, ο οποίος τόσο τίμησε και τιμήθηκε από το Δήμο μας, 
η Κινηματογραφική Λέσχη Κορυδαλλού, προτείνει την ονοματοδοσία της μικρής πλατείας μπροστά από το Σινέ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ σε "Ανοικτό Χώρο Πολιτισμού Θόδωρος Αγγελόπουλος"  και τη διαμόρφωση του χώρου σε Υπαίθριο Σημείο Συνάντησης των Κινηματογραφόφιλων με τη δυνατότητα διοργάνωσης κινηματογραφικών δρώμενων, συναυλιών και εκθέσεων...


Δεν υπάρχουν σχόλια: