θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Άρση της πολιτικής στήριξης της Π.Κ. Κερατσινίου – Δραπετσώνας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, στη Δημοτική Αρχή Τζανή.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα : «Άρση της πολιτικής στήριξης της Π.Κ. Κερατσινίου – Δραπετσώνας
του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, στη Δημοτική Αρχή»

Η επίθεση που δέχονται τα αδύναμα στρώματα από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, έχουν έντονο αντίκτυπο στις φτωχιές λαϊκές συνοικίες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, δημιουργώντας συνθήκες ανέχειας και εξαθλίωσης. Σε αυτές τις συνθήκες, σημαντικό ρόλο για την ενίσχυση των πολιτών που πλήττονται από τα μέτρα της κυβέρνησης και για την ανατροπή αυτών των πολιτικών, καλούνται να διαδραματίσουν οι εκάστοτε αυτοδιοικητικές αρχές, οι οποίες απαλλαγμένες από τις εξαρτήσεις των κομμάτων εξουσίας και με διατυπωμένη τη σαφή αντίθεσή τους στις πολιτικές του Μνημονίου και του Καλλικράτη, πρέπει να αποτελέσουν στηρίγματα της κοινωνίας.
Η ανάδειξη του συνδυασμού «Καλή Μέρα» και του Λουκά Τζανή στη διοίκηση του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αποτέλεσε μια ελπιδοφόρα εξέλιξη για τους πολίτες, που μετά από χρόνια διοικήσεων από παράγοντες των κομμάτων εξουσίας με αρνητικά αποτελέσματα για την πόλη, απαιτούσαν μια ουσιαστική αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου. Ωστόσο, η πολιτική και οι πρακτικές που ακολουθούνται σήμερα από την πλειοψηφία, διαψεύδουν καθημερινά τις ελπίδες πολλών συμπολιτών μας, που είτε με την ψήφο τους, είτε με την ενεργή συμμετοχή τους στο συνδυασμό «ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ», προσπάθησαν -και κάποιοι εξακολουθούν ακόμα να προσπαθούν- για ένα καλύτερο αύριο σε αυτή την πόλη.
Σε μια εποχή που η κοινωνία στενάζει από τα μέτρα της κυβέρνησης, που η ανεργία και η φτώχεια μαστίζουν το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, οι πολίτες επιθυμούν μια Δημοτική Αρχή, που να στηρίζει τις ανάγκες τους και σε καμία περίπτωση μια Αρχή που μέσω της στήριξης μικρών και μεγάλων συμφερόντων, να θέτει ως αυτοσκοπό την επανεκλογή της.
Στο πλαίσιο αυτό, είναι αναγκαία η άμεση αλλαγή του προσανατολισμού της Δημοτικής πλειοψηφίας στη βάση του προεκλογικού της προγράμματος, ώστε να λειτουργήσει ενάντια σε πολιτικές επιλογές, που προωθούν τα ιδιωτικά συμφέροντα και να αναλάβει άμεσα δράση και να προχωρήσει σε κοινές κινητοποιήσεις με τους εργαζόμενους και τους δημότες, για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων για τους ίδιους, αλλά και για την κοινωνία. Μία τέτοια αλλαγή προσανατολισμού, θα μας βρει αλληλέγγυους σε αγώνες για την επίτευξη κοινών στόχων.
Ωστόσο, τις αδιέξοδες πολιτικές που έχει επιλέξει η Δημοτική Αρχή να υπηρετήσει, δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε. Στο πλαίσιο αυτό, η Πολιτική Κίνηση του ΣΥΝ Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αίρει την πολιτική στήριξή της προς τη Διοίκηση του Δήμου και δεν προτίθεται με τη συμμετοχή της στα όργανα διοίκησης και με την έκφραση σε αυτά της συλλογικής της θέσης, να επικυρώσει τις πολιτικές επιλογές της Δημοτικής Αρχής.

Κερατσίνι, 03/11/2011 Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Loading...