θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Επίσκεψη Χ. Καστανίδη στις φυλακές Κορυδαλλού.




Την πλήρη καταγραφή των προβλημάτων του καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης από τον διευθυντή των φυλακών, Παύλο Δουλάμη.

πηγή: kathimerini

Ο κ. Καστανίδης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τις φυλακές Κορυδαλλού, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Απόστολο Κατσιφάρα και τη βοηθό του Συνήγορου του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού και ενημερώθηκε για τα προβλήματα των φυλακών από το διευθυντή τους και τους υπαλλήλους.

Παράλληλα, επισκέφθηκε και τις πτέρυγες όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κρατούμενους, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν με έκπληξη, καθώς πρώτη φορά τους επισκέπτεται υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κ. Καστανίδης είπε ότι η σημερινή επίσκεψη είναι η πρώτη του στις φυλακές Κορυδαλλού, τονίζοντας ότι θα ακολουθήσουν και πολλές άλλες. Ανακοίνωσε ότι ξεκινά μια σειρά από επισκέψεις σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, επισημαίνοντας ότι πρόθεση του υπουργείου είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τόσο των υπαλλήλων, όσο και των κρατουμένων μέσα από βαθιές αλλαγές του σωφρονιστικού συστήματος.

Τα κύρια προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν και τα οποία ανέφερε ο διευθυντής των φυλακών είναι, όπως τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο υπερπληθυσμός των κρατουμένων, οι ελλείψεις, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι ελλείψεις σε προσωπικό, η καθυστέρηση εκδίκασης των υποθέσεων και η δυσκολία επαναπροώθησης των μεταναστών κρατουμένων.

Από την πλευρά του ο κ. Κατσιφάρας, τόνισε ότι πρέπει να δούμε από άλλη ματιά τη σωφρονιστική πολιτική, επισημαίνοντας ότι θα αλλάξουμε συνθήκες εργασίας και κράτησης και θα δοθεί απάντηση στο κενό του σωφρονιστικού συστήματος μέσα από συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές, που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση και το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τέλος, η κ. Σπανού τόνισε ότι ο Συνήγορος του Πολίτη θα συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων με τις επισημάνσεις του αλλά και με την απαιτούμενη κριτική όπου εντοπίζει ελλείψεις.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: