θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Ομόφωνο ψήφισμα.

Αντιγραφή από korydallos.gr -όπου τελικά αναρτήθηκε σήμερα-

Απομάκρυνση φυλακών: Ομόφωνο ψήφισμα Ανοιχτού Δημοτικού Συμβουλίου 11/3/2009 12/03/2009

"Η πρόσφατη, δεύτερη σε διάστημα δυόμισι ετών, κινηματογραφική απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού ανέδειξε για μια ακόμα φορά τις ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες από την παρουσία τους στο κέντρο μιας πόλης 100.000 κατοίκων. Δίπλα σε αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια εκατοντάδων παιδιών. Καλλιεργούν την ανασφάλεια και το φόβο στους κατοίκους. Αναστατώνουν τη ζωή μιας ολόκληρης πόλης.
Το πρόσφατο γεγονός έρχεται να προστεθεί στα μικρά και μεγάλα συμβάντα εντός των φυλακών και έχουν συνέπειες στη ζωή της πόλης (απεργίες πείνας, αποδράσεις, εξεγέρσεις).

Τις αρνητικές επιπτώσεις από την παρουσία των φυλακών έχουν αποδεχθεί διαχρονικά όλα τα πολιτικά κόμματα, τρεις Πρωθυπουργοί και όλοι οι Υπουργοί Δικαιοσύνης κι έχουν δεσμευθεί ότι οι Φυλακές θα φύγουν από τον Κορυδαλλό. Παρά όμως τη διακομματική συμφωνία και τις δεσμεύσεις των Κυβερνήσεων οι φυλακές παραμένουν επιβεβαιώνοντας τη ασυνέπεια των κυβερνώντων απέναντι στο λαό του Κορυδαλλού.
Με ευθύνη της Κυβέρνησης καθυστερεί απελπιστικά το πρόγραμμα κατασκευής νέων σωφρονιστικών καταστημάτων. Κανένα βήμα προς την κατεύθυνση της απομάκρυνσης δεν έγινε και μετά τις εξαγγελίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης μετά την πρώτη απόδραση τον Ιούνιο του 2006 ότι οι αντρικές φυλακές θα έχουν καταστεί αμιγώς φυλακές υποδίκων μέχρι το τέλος του 2006.


Λέμε: Φτάνει πια!

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση απομάκρυνση του συνόλου των γυναικών κρατουμένων και την παραχώρηση της έκτασης των γυναικείων φυλακών στο Δήμο μας.
 ΖΗΤΑΜΕ την άμεση μεταφορά των ασθενών του Νοσοκομείου και του Ψυχιατρείου των φυλακών στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής και την παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων στο Δήμο.
 ΖΗΤΑΜΕ την άμεση, πλήρη και οριστική απομάκρυνση των φυλακών από την πόλη.
 ΚΑΛΟΥΜΕ την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να καταθέσουν άμεσο, σαφές και συγκεκριμένο σχέδιο- πρόταση απομάκρυνσης όλων των κρατουμένων και παραχώρησης της έκτασης των φυλακών στον Δήμο και στο λαό του Κορυδαλλού.

Για τους λόγους αυτούς
Το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Βουλευτές της περιοχής, η Νομαρχία Πειραιά, οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, τα Δ. Σ της ΚΕΔΚΕ, ΤΕΔΚΝΑ, ΑΣΔΑ,
ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων, η εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης, οι αθλητικοί, πολιτιστικοί, κοινωνικοί
και επαγγελματικοί φορείς,

Καλούμε τους δημότες μας και τους νέους και νέες της πόλης μας
σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης
την Τέταρτη 8 Απριλίου 2009 και ώρα 11 το πρωί

για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στον εμπαιγμό και να απαιτήσουμε την άμεση απομάκρυνση των φυλακών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: