θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009

Κοινό μυστικό. Περνάς την πόρτα και τα ανθρώπινα δικαιώματα μένουν απέξω.
(αναδημοσίευση)
Σάλος στούς κόλπους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας απο τις φωτό στα κρατητήρια

Μαύρη Μέρα ξημέρωσε χθες στους κόλπους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κερκύρας, μετά το σάλο που ξέσπασε στην τοπική κοινωνία αλλά και στο διαδίκτυο για τις εικόνες ντροπής που αντικρίσαμε στα κρατητήρια της Υποδ/νσης Ασφαλείας Κερκύρας. Προβληματισμένη και άλαλη επίσης φαίνετε και η τοπική ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κερκύρας αφού ουδείς δεν έχει αποφασίσει ακόμα να δώσει κάποιες εξηγήσεις μετά την τεράστια διάσταση που έχει πάρει το θέμα. Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι καταγγελίες και τα σχόλια των bloggers στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να έχει αναρτηθεί παντού ως πρώτο θέμα , αφού το ένα μετά το άλλο όλα τα blogs αναδημοσιεύουν σαν βροχή την είδηση και τις εικόνες της ντροπής πίσω από τα κάγκελα της Υποδ/νσης Ασφαλείας Κερκύρας.
Φαίνεται δυστυχώς η κατάσταση των εν λόγω κρατητηρίων να ήταν κοινό μυστικό μεταξύ των συναδέλφων αστυνομικών που υπηρετούν εκεί αλλά και επτασφράγιστο μυστικό αφού ουδείς ....................................


... σύμφωνα με τη συνθήκη ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και την Ελληνική νομοθεσία «η διοίκηση του καταστήματος έχει την υποχρέωση να εξασφαλίζει πλήρως την υγιεινή και καθαριότητα των κρατουμένων, καθώς και την καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων και να παρέχει για τον σκοπό αυτό όλα τα αναγκαία είδη…».
Εκτός από τις άκρως επικίνδυνες για την υγεία των όποιον κρατουμένων εκεί στα κρατητήρια της Υποδ/νσης Ασφαλείας Κερκύρας τίθεται επίσης ένα άλλο σοβαρό ζήτημα εκείνο της ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητας των κρατουμένων αφού μέσα στα κρατητήρια υπήρχε παραπεταμένος ένας γυάλινος φορητός καθρέπτης, γυάλινο μπουκάλι μπύρας και μεταλλικό στειλιάρι σκούπας που εύκολα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο από κάποιον επικίνδυνο συγκρατούμενο .Δεν υπάρχουν σχόλια:

Loading...