θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

"ΓΚΑΦΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΣΤΟΝ Οργανισμό Άθλησης & Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού"

Το περίεργο δεν είναι η γκάφα ούτε τίθεται ζήτημα αμφιβολίας ότι όσα περιγράφονται παρακάτω αποτελούν διοικητικό τραγέλαφο που κατά πάσα πιθανότητα θα χει δραματική συνέχεια γιατί είναι εξαιρετικά απίθανο να αποφευχθεί αναίμακτα ο προβλεπόμενος έλεγχος, έστω και αν η αντιπολίτευση τελικά  συμβάλλει με έμπρακτη ανοχή στην αυθαιρεσία. 

Το πιό περίεργο για όσους γνωρίζουν και παρακολουθούν όσα διαδραματίζονται στο ανταγωνιστικό σαλονάκι περιβάλλοντος της δημοτικής εξουσίας -και που θυμίζουν πλέον το χειρότερο παρελθόν, συνοψίζεται στο ερώτημα:

 Ποιός είναι ο συντάκτης (πληροφοριοδότης, πηγή, συγγραφέας, βοηθητικός συντελεστής παραγωγής...) του ακόλουθου αναδημοσιευόμενου κειμένου;  

Δεν θα σας δώσω την απάντηση αλλά να σας πληροφορήσω ότι τα μαχαίρια έχουν ακονιστεί και έχουν βγει από τη θήκη.

Από Το δικαιοσυνη σήμερα   η αναδημοσίευση 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟy Σε νέα γκάφα μεγατόνων υπέπεσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού κ. Γιάννης Πάχος.

Μετά το ζήτημα σχετικά με την σύμβαση του διευθυντή του δημοτικού ωδείου, το νέο … ανδραγάθημα του προέδρου του ΟΑΠ, έχει να κάνει με την καταβολή δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε εργαζόμενους του οργανισμού τον παρελθόντα Απρίλιο.

Και θα μπορούσε κάποιος να πει «καλός άνθρωπος είναι που δίνει χρήματα σε εργαζόμενους».

Όμως, αυτό δεν είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε προέδρου ενός νομικού προσώπου δήμου, αλλά, υπόκειται σε νομικές διατάξεις.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση με εντολή και υπογραφή του κ. Πάχου, ο ΟΑΠ Κορυδαλλού, κατέβαλε αναδρομικά δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, αδειών, τα οποία αφορούσαν στα έτη 2016 και 2017, σε εργαζόμενους αορίστου χρόνου, οι οποίοι είχαν προσφύγει σε δικαστική διεκδίκηση.

Όμως, ο Οργανισμός δεν είχε αποδεχθεί την Πρωτόδικη απόφαση (εκδοθείσης αρχές 2019) και είχε ασκήσει Έφεση.

Αυτό ο Πρόεδρος, προφανώς δεν το γνώριζε (όπως δεν γνώριζε και το ότι είχε δοθεί εντολή λύσεως της σύμβασης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Ωδείου).

Και καλά, έστω ότι η άσκηση εφέσεως ήταν απόφαση της προηγούμενης διοίκησης. Δεν όφειλε να ενημερωθεί επ’ αυτού καθ’ όσον μάλιστα το θέμα έχει βαρύτατες οικονομικές συνέπειες στον προϋπολογισμό του οργανισμού; Μήπως κάποιοι αρμόδιοι υπάλληλοι του το έκρυψαν και αυτό;

Και δεν υπήρχε κανείς συνάδελφός του στον Δήμο να ζητήσει κάποια γνώμη;

Και εν πάση περιπτώσει, δεν ενημερώθηκε αυτός προσωπικά. Οι υπάλληλοι της μισθοδοσίας και του λογιστηρίου δεν του είπαν κάτι;

Ή μήπως και αυτοί, κατά την λαϊκή ρήση, «πετάνε αητό» και ασχολούνται μόνο με το πότε θα «πέσει» ο μισθός και έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την ευθύνη για την λειτουργία της υπηρεσίας τους.

Είναι, τουλάχιστον απαράδεκτη, η επίδειξη τόσο μεγάλης ανευθυνότητας εκ μέρους υπαλλήλων της ιεραρχίας αλλά –κυρίως-, η εγκληματική αμέλεια και ανευθυνότητα των προσώπων που εμπιστεύθηκαν οι πολίτες προκειμένου να τους αναθέσουν την διαχείριση των υποθέσεων της πόλης.

Ελπίζουμε ο Δήμαρχος κ. Νίκος Χουρσαλάς, τάχιστα, να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες γιατί το συγκεκριμένο θέμα έχει πολλές ουρές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα διοικητικά, είναι πώς θα γίνει η επιστροφή των χρημάτων από εκείνους οι οποίοι τα έλαβαν. Αυτό δεν είναι απλή διαδικασία και δεν μπορεί να γίνει δίχως να εκτεθεί κάποιος από την διοίκηση και να υποστεί συνέπειες από την –επιεικώς- ανοησία αυτή.

Τέλος, ο Δήμαρχος κ. Νίκος Χουρσαλάς, ένας νέος άνθρωπος και πολιτικός, μήπως θα έπρεπε να επιλέγει με πιο σοβαρά και ουσιαστικά κριτήρια τους συνεργάτες του στους οποίους εμπιστεύεται ευθύνες διαχείρισης γιατί τελικά, αυτός είναι που εκτίθεται και μάλιστα όχι για δικές του πράξεις.

(ΥΓ του blogger) Τίποτα από ότι φαίνεται δεν είναι όπως φαίνεται και αυτό προμηνύει πολύ δυσάρεστα πράγματα για την πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: